Moje mobilní historie Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Moje mobilní historie

Přehled kapesních počítačů, mobilů a mobilních cihel, co jsem dosud vlastnil a používal. Od Ericssonu k HTC. image of Moje mobilní historie

První telefon Ericsson A2628s

Jsem si pořídil za vydělané ušetřené peníze v šesté třídě na základní škole. Stál cca 4 tisíce. V té době většina lidí měla telefony značky Nokia (5110, 3310), ale ty byly o dost dražší a vyjma změny loga operátora neuměli nic navíc. Dokonce ani WAP internet ty Nokie neuměly. 

ericsson_a2628s
Byl sice trochu větší a ta anténa byla fakt velká, na druhou stranu byl spolehlivý, vydržel dlouho na baterku a uměl wap internet. I několik her obsahoval. Navíc měl vlastní paměť na telefonní seznam i na sms. A tu paměť měl málokterý telefon v té době. Díky této vnitřní paměti na sms se dalo dostat hodně do mínusu (-260kč) na předplacené Eurotel GO kartě. A  s kamarádem jsem si překládal vyzváněcí melodie z not pro Nokie na Ericsson a Alcatel. Dokonce podporoval i výměnné kryty:
 14 bordel v pokoji 15 bordel v pokoji
Telefon jsem několikrát reklamoval u Eurotelu (sekání, zamrzání) a po několikáté reklamaci jsem dostal nový horší telefon - Panasonic. Ten dostal brácha.

Druhý telefon Ericsson T65

Další telefon už byl podstatně menší, placatější, bez antény a s diplejem podporující 4 „barvy“. Černá, šedá, hnědá, bílá. Slušný telefon s malou klávesnicí, mám ho doma pořád, ale už nechytá signál. Zadní kryt s baterkou je přišroubovaný 2 šrouby. A tak se SIM karta dává do hlavy telefonu což je dobré pro ty, co často mění simkarty.
ericsson-t65
Můj poslední telefon značky Ericsson. Pak už to byl Sony Ericsson.

Další můj telefon v pořadí byl SE T630.

Svěží bílá barva. Stál tuším kolem 6-8 tisíc. A záruka byla už dvouletá. Tak dlouho ale telefon nevydrží, hned po první reklamaci před koncem záruční doby nefunguje a dostávám nový telefon dle vlastního výběru. Proč ho neopravili? Prý už neměli náhradní díly.
sony_ericsson_T630
To mi ale nevadí, po téměř dvouletém používání telefonu dostávám nový mobil. Kdo by se zlobil.
Nutno podotknout, že tento telefon už má fotoaparát (mizerný, ale má), barevný displej, několik her, Javu, GPRS a další vymoženosti moderních telefonů.

Výměnou dostávám SE K750.

V médiích je označován jako král telefonů. Tento článek doporučuji ke čtení, pro fanoušky SonyEricssonů. Je tam pár zajímavostí ohledně toho telefonu.
K750
K telefonu jsem si pořídil i externí blesk, kdo z vás to má? Místo diodového blesku xenonová výbojka. Parádní fotky.
Telefon byl opravdu dobrý, lepší než tehdejší komunikátory s operačním systémem. Ale jako každý telefon, časem se něco pokazí. Nejprve joystick a pak i tlačítko na focení. Nebyl úplně dokonalý. A šel na reklamaci.
Místo K750 jsem díky reklamaci dostal jiný SE, snad K550. Ten dostal brácha a já si pořídil K800.

Sony Ericsson K800

Telefon začínal na ceně 13 tisíc korun. Měl to být nástupce krále, ale jednalo se jen o drobná vylepšení, xenonový blesk místo diodového, rychlejší procesor, přepínání java aplikací a lepší fotoaparát.
Sony-Ericsson-K800
k800 sony ericsson
Já si ho naštěstí nemusel kupovat, vyměnil jsem ho s taťkou za K550 z reklamace. S telefonem spokojenost, než jsem si koupil první chytrý telefon.

První chytrý telefon HTC TyTN II

htc_tytn_2
HTC Kaiser. Tento telefon si vychvaloval i Radek Hulán, ovšem já až tak spokojený nebyl.
A protože v té době si už dávno píši tento blog,  jen odkáži na podobnější články:
První pohled na telefon. Telefon přestože je chytrý tak je vlastně blbý a nic neumí a veškeré aplikace se musí nainstalovat. Z počátku je i rychlý, ale na telefony bez operačního systému ztrácí.
Následně jsem článek o Windows Mobile 6. Co mi na tom OS vadí, jaké jsou jeho bugy a podobné. Klidně na rovinu řeknu, že HTC TyTN II byl horší telefon než SonyEricsson K800.
kaiser-k800-01
kaiser-k800-02

Byl pomalejší, hůř fotil, hůř se ovládal a více se sekal. A nakonec mi i praskl dotykový displej. Kaiser koupený za 12 tisíc dotovaný na paušál a vydržel mi jen pár měsíců. To naštve. Naštěstí v té době jsem nemusel řešit peníze, tak jsem ho bez váhání prodal za 5 tisíc Kč kamarádovi, co si ho opravil. A já si koupil -

druhý telefon s WM HTC Touch Pro

htc-touch-pro
Také výhodně na paušál jako dotovaný telefon. I tak byla jeho cena 12.000kč. Telefon je rychlejší, má více paměti, větší rozlišení displeje, lepší dotykový displej a celkově je lepší než původní HTC kaiser.
HTC Touch Pro mám i v současné době, ovšem aktualizovaný na poslední radio a ROM. Nejprve jako Windows Mobile 6.1 + SPB Mobile Shell a teď s Windows mobile 6.5.
A opět nespokojenost. Telefon toho sice umí hodně, ale na focení nic moc a rychlost přístroje také nic moc. A protože se blíží Vánoce, poohlížím se po novém chytrém telefonu, rád bych zkusil nějaký s Androidem a tak se rozhoduji mezi HTC Desire a HTC Desire HD.

Zde prozatím končí má historie telefonů.

Snad jsem na nějaký telefon nezapomněl. Vypsal jsem jen ty, které jsem používal delší dobu. Těch pár telefonů, které jsem používal třeba jen měsíc (např. po dobu reklamace) jsem nezmiňoval.
    <a href="http://mozektevidi.net/up/oldasalek/up/mobilni-historie.png_600.jpg" title="mobilni-historie"><strong><img src="http://mozektevidi.net/up/oldasalek/up/mobilni-historie.png_600.jpg" alt="mobilni-historie" width="400" /></strong></a> 
</div>A co vaše mobilní historie? Pochlubte se do komentářů…<br /></div>
        </div>

autor článku OS | datum publikování 17. November 2010 14:34 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

#1 independent

Nejprve jsem mel stary dobry Siemens M35i. Vydrzel toho hodne, ale kdyz jsem mu jednou ze srandy dupl na display, bylo po vsem. Nasledovala Nokia 1600. Docela jsem si ji oblibil diky opravdu povedene hre Snake. Po tomto telefonu (vymena s tatou) jsem dostal SE T250i a ten mam do soucasnosti. Vzhledem k tomu, ze telefon pouzivam hlavne jako hodinky a seznam telefonich cisel, mi celkem postacuje. Vyhodou pak je, ze si muzu obcas poridit nejakou tu fotku nebo poslat SMS ci zavolat. =)

Kdybych si dnes vybiral novy telefon, vyber bych uskutecnoval pravdepodobne mezi telefony znacky HTC. Az si koupim Windows 7 (pokud vubec), zrejme nad tim budu uvazovat vice.

PS: Ve clanku mas neuveritelne mnozstvi chyb. Nekde hrubky, nekde chybi slova.. reaguj

datum 17.11.2010 22:23

opera windows-vista

#2 Ko*ot vy*e*any

Bezmozek neumi psat nebo co ze tam je tak 20 hrubek? To chce pilovat cestinu a né chodit chlastat do Acka :) reaguj

datum 21.11.2010 02:38

firefox windows-7

#3 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »independent«: Snad jsem většinu chyb už opravil, četl jsem jej několikrát.
Do W7 bych nešel, pokud zůstane v takovém stavu jako je. Ovládání se dost zjednodušilo, ale mnoho funkcí ubylo a tak pro pokročilejší uživatele nic moc.
reakce na »Ko*ot vy*e*any«: Milý Anonyme. Tuším že se známe a ty přesto nemáš odvahu se pod svůj názor podepsat. A navíc mne bezdůvodně urážet? Fakt dík. Chyby a překlepy jsem se snažil opravit, pokud tam stále nějaké jsou a ty mi sepíšeš jejich seznam, rád je opravím. reaguj

datum 21.11.2010 12:27

firefox windows-7

#4 Tonda wwwwww.hellsolutions.cz

Oldo v dobe co pises ze vsichni meli nokii 5110 a 3310, tak sses musel upsat :) Protoze v te dobe jeste neexistovala 3310, ale starsi sestricka 3210 :) Nehlede na to, ja mel telefon jeste asi 2 roky pred zminovanym ericsonem a to nokii 2110 (ne tu moderni ted ale tu starou s vytahovaci antenou :)) ) a ta uz mela pamet na 250 cisel a 50 SMS a mela modem 9,6 Kbps a umela posilat a prijmat FAX a pripojit se prez datovej kabel na internet (slouzila mi jako modem k tehdy 486 DX2 notebooku) :). V dobe, kdy ty jsi mel eriksona, ja mel nokii 6150 (doba tech 5110 a 3210) a to byl pani telefon :) modem fakt rychlej, internet i s obrazkama a pamet 256 KB :) A to co pises o nokiich, nebylo to jen tim ze se tam slo menit logo :) Ale dali se na ne instalvoat jiz v te dobe aplikace. I kdyz to plno lidi nevedelo. reaguj

datum 21.11.2010 22:10

firefox windows-7

#5 Ko*ot vy*e*any

Ja te prece neurazim, i kdyz tu napisu sve jmeno tak me nebudes znat :-) reaguj

datum 22.11.2010 00:09

firefox windows-7

#6 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »Ko*ot vy*e*any«: A tím bezmozek se mne nesnažíš urážet? Chceš mi tvrdit, že mne znáš a já tebe ne? Hm.. reaguj

datum 22.11.2010 09:38

firefox windows-7

#7 Ko*ot vy*e*any wwwubytovaninahorach.ic.cz

Ja to jako urazku opravdu nemyslel. Jinak - ano, poprve jsem te videl na VS v Pardubicich, a nikdy jsme neprohodili ani slovo. reaguj

datum 28.11.2010 02:03

firefox windows-7

#8 Nazor wwwdovolenacestovani.blogspot.com

Jo to bývaly času, ještě dřív se telefony nosily v kufříku, platilo se i za příchozí hovory. Mobil byl drahý a kdo ho měl něco znamenal. Teď už ho má každé dítě na základce, né-li ve školce reaguj

datum 02.12.2010 14:57

firefox windows-7

Nové kometáře nejsou povolené.