Koupil jsem si iPhone 6s Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Koupil jsem si iPhone 6s

Můj první pohled na nový iPhone 6s, kde jsem koupil, co se mi na iphone líbí, co se mi nelíbí, jaké další produkty značky Apple mám. image of Koupil jsem si iPhone 6s

Jak jistě víte z předchozích blog postů, pomalu se ze mne stává iovce. Začalo to docela nevinně. Kamarád mi půjčil ipad a já ho používal na konzumaci obsahu. Skvělé zařízení, ale když jsem ho pak vrátil, svůj jsem si nekoupil, protože..

Co se týče telefonů, dlouho jsem kupoval androidy, někdy jsem byl spokojen, jindy o něco méně. Když jsem měl androidu plné zuby, koupil jsem si Nokii Lumia s Windows Phone, které si Radek Hulán tak pochvaloval. Ale protože se to nedalo používat (subjektivní názor), telefon putoval k novému majiteli.

Na radu Tondy jsem si koupil iphone 5, abych si vyzkoušel, jestli mi bude vyhovovat. Nejvíce mi vadil menší displej a nemožnost změny defaultní klávesnici nebo programu na SMS. Ale systém jako takový je použitelný, programy subjektivně padají méně často než u konkurenčního androidu.

Další izařízení do sbírky je Macbook Pro. I přes drobné nedostatky jsme se nakonec zkamarádili. Sice je právě teď v servisu kvůli grafice a už se mi stýská.

Iphone 6s v bodech

  • Iphone 6S 64GB na Alze stále není skladem. První ho pro mne sehnal czc.cz a tak jsem koupil tam. Ve stříbrné barvě.
  • Za 24390Kč.
  • Rychlost a paměť: Reakce systému jsou okamžité, přepínání aplikací nebo tabů v prohlížeči funguje většinou bez znovunačtení, což je prostě fajn.
  • Displej a fotky: displej parádní, foťák je taky o několik tříd lepší, než v iPhone 5. Po prodeji zrcadlovky fotím jenom na telefon, takže kvalitní fotoaparád mne těší o to víc. Z foťáku jsem prostě nadšený, rychle ostří, barvy jsou super a i v hůř osvětlené místnosti jsou fotky hezké
  • 3D force touch: tak ten zatím nijak nevyužívám.
  • Baterka: přestože si s novým iphone 6s více hraji a má větší displej, na konci dne mi zbývá více % baterky.
  • Touch ID: senzor otisku prstu je parádní funkce telefonu. Usnadňuje přihlašování, odemykání telefonu a pod.
  • Přechod na nový iPhone: Po aktivaci a přihlášení do icloudu se stáhly data, nastavení, nainstalovaly programy. I přihlášení v aplikacích zůstalo (krom banky, facebooku a rohlíku). Docela nuda, když vše funguje napoprvé :)

Cena telefonu je poněkud vyšší, ale to je prostě daň za dokolost :-) Další věc, která která se mi na produktech značky Apple líbí, je ta kontroverze okolo. Na který jiný výrobek libovolné značky se stojí fronty, nebo se vedou nekonečné diskuze? Řeči typu: "Kdyby Apple prodával ihovno, tak si ho taky koupíš". Mně vyloženě baví :D

Ve finále jedno jestli si koupíte Google Android nebo Apple iPhone. (Windows Phone fakt ne :D). Hlavní je spokojenost se zvolenou platfornou. A taky trochu toho flame :)


autor článku OS | datum publikování 30. October 2015 19:44 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.