Rok 2015 Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Rok 2015

Jaký byl rok 2015 a jaký bude rok 2016? Hodně se cestovalo, switchnul jsem na Apple, měl technické problémy s autem i motorkou a mnohé další. Shrnutí uplynulého roku a mé plány do budoucna. image of Rok 2015

Cestování

Nejprve jsme se Simčou letěli do Egypta. Chorvatsko nás už po poslední dovolené nelákalo a tak jsme zvolili Africký kontinent. Já sice na to válení u moře nejsem, ale i tak jsme si to užili - např. na čtyřkolkách v poušti.

Také jsme projeli na motorkách Evropu a navštívili Německo, Francii, Itálii a Rakousko.

Zdaleka nejdobrodružnější cesta byla do Albánie.

albánie

A také jsem podnikl několik drobných výletů, např do Rakouska do továrny KTM. Letos bych rád ještě víc cestoval. Láká mne USA. Rád bych také spáchal i nomádskou dovolenou, třeba na Kanárských ostrovech. A co se týče motovýletů, špatná by nebyla Itálie, Albánie, Černé moře nebo Ukrajina.

Switchnul jsem na Apple

V únoru jsem si koupil Macbook pro, na který jsem si nějakou dobu zvykal. Na podzim se rozbil (displej blikal a později už ani nesvítil) a tak jsem ho dal na reklamaci.

Ze servisu přišlo "závada se neprojevila", přesto mi @Alzacz reklamaci uznala a vrátila peníz. Chválím. Hned jsem si u nich objednal znovu a o 10 tisíc dražší model. #apple Btw po samolepkách se mi bude stýskat.

macbook

Také jsem si koupil nový iPhone 6s (jako první v rohlík.cz). O měsíc později je jich v kanclu asi 5. Ano tak úspěšný produkt to je. A Simča dostala od ježíška ipad.

apple ovce

Auto Moto

Fabie čím dál víc zlobí. Tu jedu na dva válce, tu mi neustále svítí brzdový světla (špatný pedálový senzor) a teď se mi při chcípnutí auta resetují čítače (hodiny, km, čas, spotřeba).

A jak trávíte neděli vy? I když auto jelo na všechny válce, nebyl to žádný zázrak. Na 2 válce to nejelo vůbec.

HTP hned to prodej, htp hodně táhni prosím

Co se týče motorky tak v Itálii po zahřátí trochu blbly brzdy (brzdily o něco míň), cestou do Albánie mi odpadávali zbytečné šroubky, praskl nosič kufrů a cestou domů motorka nestartovala vůbec a tak se muselo roztláčet.

Když se opravil startér, začal zlobit tachometr. Furt něco. Takže se bude kupovat nová motorka. Stále řeším, jestli to bude BMW F800 GS (Adventure) nebo KTM 1050 Adventure nebo Honda Africa Twin.

Co se v roce 2015 úplně nepovedlo

Předsevzetí si nedávám. Na konci roku si předsevzetí vymyslím zpětně, dle toho co jsem dokázal :-). Funguje to velmi dobře.

Ale i tak tu je sposta věcí, které se úplně nepovedly

Nový programovací jazyk: Každé období si říkám, že bych se měl naučit další programovací jazyk a rozšířit si tak obzory. A nikdy na to není čas.

Letos jsem si více hrál např. s Elastic searchem, redisem, OS X, trochu se swiftem, ale je to stálé méně, než bych chtěl. Naštěstí v práci práci budeme přecházet na Javu, kterou jsem se učil na VŠ v Pardubicích a tak mne to donutí psát v něčem novém.

Angličtina: Posledně jsem si chtěl zlepšit angličtinu. To se mi částečně povedlo, chodil jsem na čtvrtletní kurz i na intenzivní měsíční kurz angličtiny. Ale stále je to méně než bych potřeboval a chtěl. To víte, já němčinář.

Potkávat lidi: Sepsal jsem si seznam lidí, které jsem dlouho neviděl. Ale protože doba je moc uspěchaná a je těžké najít společný volný termín, moc společných obědů / piv se nestihlo. I to se letos změní.

Lepší závěr léta si nedovedu představit (špekáčky, pivo, rum, kamarádi, motorka, lesy, enduro, pěší výlet, Lučany nad Nisou, spolužáci, Jizerské hory, chata, víkend atd inc.)

session

Sport: Na začátku roku 2015 jsem chodil cvičit do fitka, párkrát se proběhnul, několikrát se projel na kole, víkend jsem lyžoval, dvakrát byl na trampolínách a teď na pozdim jsem začal opět cvičit. Ale furt to vychází spíše na měsíční pravidelnost, než na týdenní. I to by letos chtělo zlepšit.

Fotografování: Přestože jsem skončil s fotografováním a prodal svoji digitální zrcadlovku, tak jsem v uplynulém roce fotil krásnou svatbu se zapůjčenou zrcadlovkou. Fotografování mne jen tak nepřestane bavit. A o co méně fotím s profi zrcadlovkou o to více fotím telefonem. podzim

A jaký byl váš rok 2015?


autor článku OS | datum publikování 3. January 2015 17:56 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.