Rok 2014 Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Rok 2014

Jaký byl rok 2014 a jaký bude následující rok 2015? Nová práce Dámejídlo.cz, Rohlík.cz, výlet na motorce do Rakouska, Chorvatsko na blind a tak dále image of Rok 2014

Do nového roku jsem vkročil jako nezaměstnaný živnostník, protože jsem skončil v Mladé Frontě. Užíval jsem si zaslouženou měsíční dovolenou, kterou jsem v roce 2013 prakticky neměl - jeden den jsem skončil v Pelmetu a hned další den nastoupil do Mladé Fronty. 

Práce v Dámejídlo.cz

S hledáním nové práce jsem začal někdy 15. ledna. Na Jobs / práce.cz nic zajímavého nebylo, zajímavější nabídky práce byly na fóru Nette nebo na startupjobs.cz. Postupně jsem absolvoval 2 pohovory, už se rýsovaly zajímavé nabídky, ale nakonec jsem zahlédl tweet, kde hledali senior PHP programátora do Dámejidlo.cz. Hned bylo vybráno.
Byla to dobrá volba, mé programátorské srdce může být spokojené = Nette novějších verzí, Redis, RabbitMQ, Percona, PHP 5.5.x, Doctrine, Apiary, Nette Tester, časté aktualizace balíčků, Github, Composer, přísné code review, častý deploy na server,
dobrý kolektiv, hezké kolegyně, zajímavý a žádaný produkt, mnoho zákazníků = sakra, může být lepší job? V únoru jsem začal programovat pro dámejídlo.cz.

Motorkářská sezóna pro mně začala 16.února. Tento rok najezdím 10 tisíc km. Podíval jsem se např. do Rakouska na Gross Glockner.

foto

Požadavky pro přijetí na pozici úřadnice na finančáku: Fotografie 50-90Kb, jpg, rozlišení 600dpi, RGB, barevná hloubka 24 bitů, 2,6 × 3,4cm=614x803px.
Která z holek byste to zvládla? Nechci tedy podceňovat, ale…

Cestoval jsem autostopem do Brna na motosalon:

Včerejší Brněnský motosalon byl super, mnohem lepší jak Praha před rokem. A to i když vezmu v potaz problémy, které mne cestou potkaly - Do Brna to bylo v pohodě, jel jsem ráno v 10 s nějakou Soňou, která naprosto ignorovala dojezdovou vzdálenost a nechtěla tankovat drahý benzín na dálnici. Ve svém Citroenu C4 to pálila 140-160 se spotřebou 14-18l/100. Nakonec to nějak vyšlo a na benzínové výpary jsme dojeli k výstavišti.
Levnější vstupenku mám uloženou na emailu v PDF. thx Vítovi za tip. Ovšem mobil se odmítá připojit k internetu. Volání/sms funguje, ale internet nejde.
Postupně zkouším vypnout/zapnout telefon, vypnout zapnout 3G, reset nastavení, kompletní restart telefonu, Ale nic nepomáhá. Na informacích zjišťuji, že nabízí WiFi ale za 100Kč / hodina. Nakonec vysomruji heslo na WiFi bez placení, stáhnu si vstupenku, pro jistotu si ji uložím offline a jdu k terminálu.
Doufám, že čárový kód půjde oscanovat i z displeje mobilu, navíc mám displej křupnutý. Jakmile přijdu k terminálu, ostraha vidí, že přikládám telefon ke čtečce, bez jakékoliv kontroly přijde a přiloží svoji ID kartu a tím mne pustí bez ověření platné vstupenky. Paráda, to jsem si nemusel vstupenku kupovat ale co už.
Na motosalonu vše OK, když se blíží 17 hodina, přemýšlím, jak pojedu zpátky. Si přece někoho stopnu ne? Na parkovišti bylo plno A SPZ, tak snad to vyjde.
No, ale protože jsem se dost zakecal u stánku s BMW a Touratechu, výstaviště opouštím až 18:40 a parkoviště je už skoro prázdné. To jsem posral, říkám si. Zkusím cca 3 lidi, co nastupují do auta s pražskou SPZ, ale k mé smůle nikdo do Prahy nejede.
Chvilku zkouším stopovat a přestože nejsem úplně vhodně vybaven na stopování - černá bunda, černá čepice, nic reflexního + nasraný obličej, tak mi zastaví postupně 4 auta. 2 jeli na Slovensko a 2 kamsi jinam. Kašlu na stopování.
Mobilní internet pořád nejde a já jsem tak v Brně ztracený (btw, jsem tu asi po 6 letech a to jsem tu byl autem s Tondou a Davidem na Invexu). Vůbec nevím kde je vlakové nádraží, Google maps nejde. Zeptám se na cestu a už jedu na černo autobusem, pak tramvají, nebo vlastně šalinou, že. INKARTU se slevou 25% mám samozřejmě doma, takže si koupím plné jízdé, v jídelním vozu si dám 2× Budwar 12° za 49Kč/kus a večeři. Domů jsem se dostal až v 11 hodin.
Mno, příště zase někam pojedu na vlastní pěst :-)

Pokud chcete u operátora slevu…

Na prodejně mi nechtěli dát slevu, na infolince pro mne také nic zajímavého neměli. Pomůže až podání písemné výpověďi -  hned mám slevu 50% na paušálu a na 75% internet.

Stezkami korunami stromů - hezký výlet, mohu dopručit.

Motoškola u Sršně - aneb jak mne Pepa roztláčel.

Jeli jsme do Chorvatska na blind. O tom, jak jsme nemohli sehnat vhodné ubytování, kudy jsme jeli, jak jsme se snažili ušetřit a hledali cestu přes hranice a tak dále.

Práce v Rohlík.cz

Z dámejídlo.cz se vypreparoval Rohlík.cz, developerský team se rozdělil a já začal pracovat v rohlíku jako jeden z úplně prvních zaměstnanců :-)
Některé výhody předchozí práce (damejidlo.cz) zůstávají, jen se „korporace“ mění na startup, který časem jistě změní náš způsob nakupování potravin a ušetří zákazníkům spousty času.

Zkušenosti s iOS.

(za facebooku) Citim se jako totalni lama. Pustim si mac (air), ze si stahnu nejaky film. (mam radost, ze muzu pouzit stejny program jako na Windows uTorrent).
Zadne klavesove zkratky co znam ale nefunguji. No nic, alespon to bez problemu stahuje.
Chci si film pustit v televizi, nechci zadne slozitosti jako NAS a tak pripojim flasku.
Problem c.1: Jak mam kurva zkopirovat film na flash disk?
Nevidim volbu kopirovat, presunout.. o 10 minut pozdeji.. nevidim volbu smazat. Takze mam readonly flasku? Hledam volbu pripojit s moznosti zapisu... 10minut.. googlenim jen tak mimochodem zjistuji, ze na NTFS disk nic nezapisu. Zkousim prave tlacitko mysi (touchpadu) a hledam volbu formatovat. Nic.. Hm.. dalsi googleni.. je na to utilita... konecne zformatuji disk a mohu tam zkopirovat film... dam bezpecne odebrat zarizeni (co kdyby nahodou). Pripojim flasku k TV a.. flash disk je poskozeny, nelze precist. TV asi neumi exFat ‪#‎FAIL‬

Konečně jsem se po dlouhém odkládání zapsal na večerní kurzy angličtiny.

Víkend: stihli jsme stát v koloně na českobrodské, otočit se a jet do dálnici, ochutnat Kácov, Víno i Kapitána Morgana. Nasbírat houby, podívat se na Talberskou zřízeninu, uvařit houbovou bramboračku, hrát po mnoha letech mlýn, dámu, člověče nezlob se a člověče nezlob Simču.
Rozbít dlaždičku, podívat se do Sázavy, poobědvat v Hostinci Za Vodou, navštívit Sázavský klášter, čekat 25 minut v cukrárně, kde obsluha byla tak pomálá, že mi při čekání skončila technická na autě, opéct si buřty, podívat se na Český Šternberk, koupit levnější studentské vstupné (při kontrole ukázat OpenCard), mít soukromou VIP exluzivní prohlídku starých motorek (výstava byla v létě, teď bylo zavřeno, speciálně pro mne otevřeno :)), dát si Smaženici a tak dále..

Chodím darovat krev.

sparťanská krev

Neustále hledám vhodné nástroje pro svoji práci a zábavu - Programování na Windows mi nepřijde přirozené, Linux GUI má své mouchy - bude iOS to pravé?

Začal jsem chodit do posilovny.

Za jeden den se dá stihnout přijet do Ostravy, najíst se (cukroví, voda, polévka, hlavní chod) celkově za 77Kč, zapomenout notebook v restauraci, koupit Volvo XC90, vrátit se pro notebook, jet za necelé 3 hodiny se zase objevit v Praze a bavit se na na vánočním večírku Slevomatu, Dámejídlo, Rohlík etc.

Silvestr jsme oslavili na Volárně a další den jsme viděli na vlastní oči pražský ohňostroj za mega.

Po dlouhé době dostanu pokutu od policie:

foto

grilujeme na hackatonu

grill

Zařizujeme si byt

foto

Notebook (původně s Windows) s Linuxem a s připojenou Apple Mouse.

foto

Přepis motorky (a získání nového velkého TP, protože původní byl od vajíček)

foto

A plány na rok 2015?

Předsevzetí si nedávám. Na konci roku si předsevzetí vymyslím zpětně, dle toho co jsem dokázal :-). Funguje to velmi dobře.


autor článku OS | datum publikování 3. January 2015 09:38 | osobní stránky blog |

Kometáře

#1 apin wwwwww.apinuv.kekel.cz

Po dlouhé době jsem sem zase zavítal na tenhle blogísek, udělalo se mi špatně a zase se dlouho neukážu, o moc nepříjdu...
Proč mám pocit, že to psal dement? Ani jsem to nedočetl, to se fakt nedá. V článku je plno chyb, chybějící slova, nedokončené věty, místy chybí diakritika... Co si to takhle před zveřejněním zkontrolovat a opravit?
Jestli i takhle vypadají výsledky té tvojí "práce", tak to potěš koště...
reaguj

datum 04.01.2015 21:13

firefox linux-ubuntu

#2 MzK

reakce na »apin«: Dík za oprávněnou kritiku.
Kde chybí diakritika je citace ze statusu, kde jsem to psal z mobilu případně z PC, kde nebyla cz klávesnice.
Něco jsem opravil a máš pravdu, přísnější korektura by se hodila. do budoucna to zlepším reaguj

datum 05.01.2015 10:18

firefox linux-ubuntu

Nové kometáře nejsou povolené.