První pohled na Kindle PaperWhite Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

První pohled na Kindle PaperWhite

Se svým stařičkým Kindle 3 (Keyboard) jsem si v metru začal připadat jako old school důchodce, tak jsem si pořídil nejnovější model Kindle PaperWhite. image of První pohled na Kindle PaperWhite

Nejprve krátce ke Kindle 3 Keyboard

S starším Kindlem jsem stále spokojen. Funkčně mi vyhovoval a měsíční výdrž na baterku stačila bohatě. Několik „generací“ nebo spíše verzí jsem mohl s klidným svědomím přeskočit. Čtečka eknih se zmenšovala, ztratila klávesnici, dostala dotykový displej - nic co bych potřeboval.
Jenže pak v novém modelu rozsvítili displej a teprve teď mi začalo vadit, že ten můj mi nesvítí. Hlavně ve vlaku/tramvaji, kde se za jízdy dost mění světelné podmínky.

Nejprve nedůvěra ke svítícímu displeji - nebudou z toho bolet oči? Není pak už lepší koupit si tablet? V recenzích psali, že displej svítí nějak speciálně a očím to nevadí. Tak jsem objednal.

Kindle PaperWhite

Kindle 3 jsem objednával přímo z Amazonu z USA (v ČR tehdy nebyl dostupný a když už za několik měsíců byl, tak stál dvojnásobek).

Na Kindle PaperWhite jsem nechtěl čekat a ceny v ČR po odečtení DPH nejsou o tolik větší než v USA, no tak na Heuréce jsem našel nejlevnější eshop Walle a objednal si jej do Uloženky. Mimochodem chválím Uloženku i Kouzelnou Almaru - o několik řádů lepší přístup, než Česká Pošta.

Po rozbalení (jen pidi manuál, USB kabel) a zapnutí, se připojím k WiFi, přihlásím se ke svému Amazon účtu a Kindle mi hned nabídne stažení rozečtených knížek + stažení všech, co jsem kdy měl nahrané (nejen koupené, ale i PDF, dokumenty, poznámky, skripta…). Na dotykovém displeji si naklikám několik knížek, ty se mi hned stáhnou a já mohu číst, kde jsem přestal.

Žádné záseky, problémy, prostě nic. Během tří minut je staré zařízené nahrazené novým. Žádné složitosti se synchronizací, kopírováním apod. Tak to má být.


autor článku OS | datum publikování 9. August 2013 20:52 | osobní stránky blog |

Kometáře

#1 fre

Hoj Mozku, půjdeš i do 2? www.zive.cz/bleskovky/amazon-uvedl… reaguj

datum 06.09.2013 00:49

firefox windows-7

#2 MzK wwwmozektevidi.net

Asi ne, s PaperWhite jsem nadmíru spokojen - dlouhá výdrž, čitelný, podsvícený displej, doručování článků přes email, WiFi… reaguj

datum 06.09.2013 08:38

chrome windows-vista

#3 Lukasss

Ahoj, trochu mě irituje věta, když vkládám komentář - "Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)" a zároveň uvozuješ článek slovy oldschool důchodce. Zamysli se nad tím prosím. reaguj

datum 08.09.2013 21:36

chrome windows-7

Nové kometáře nejsou povolené.