HTC TyTN II Windows Mobile 6 kritika Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

HTC TyTN II Windows Mobile 6 kritika

V tomto článku budu kritizovat windows mobile 6 na mém novém zařízení HTC TyTN II. Ergonomie, rozpoznávání textu, software a další. Srovnání názoru s Radkem Hulánem image of HTC TyTN II Windows Mobile 6 kritika

Úvodem především negativní kritiky…

musím říci, že nabízím trochu odlišný pohled na rozdíl od spokojeného uživatele Radka Hulána, který na svých stránkách především chválí a vychvaluje. Stačí si přečíst pár článků… HTC Kaiser - božský telefon se začíná prodávat, HTC Kaiser (TyTN II) - první dojmy z nejlepšího telefonu, HTC: nejluxusnější telefony se dnes dělají na Taiwanu.
Na rozdíl od zmíněného Radka Hulána nejsem spokojený uživatel Windows Vista, nemyslím si, že Windows Vista je nejlepší operační systém (pro mne), nepoužívám Windows Live (možná zatím jen nevidím ty super výhody), nemyslím si, že„Webové aplikace jsou obrovský krok zpět“ a navíc si nemyslím, že Notebooky jsou „slepá větev vývoje“. Pojďme si to shrnout:

  • Místo Windows Vista používám linuxovou distribuci Ubuntu/Debian
  • Místo Windows Live zneužívám Google
  • Místo stolního notebooku využívám výhod mobilních notebooků
  • Nesouhlasím s tvrzením „Webové aplikace jsou obrovský krok zpět“

Z toho plyne, že když Radek Hulán napíše že „potřebuje být neustále mobilní a mít své emaily dostupné kdekoliv a kdykoliv po ruce“, můžu mu směle odpovědět „Na notebooku s linuxem mám větší komfort než na HTC TyTN II s windows mobile“. Kde se nejčastěji pohybuji? Ve škole mám wifi po celé budově, doma mám wifi po celém baráku, u přítelkyně mám stolní počítač a v autě nic (nemůžu při jízdě pracovat s notebookem), ale mohl bych použít notebook s připojením na internet přes mobil. A takto bych mohl donekonečna pokračovat. Je sice pravda, že notebook je větší, ale to kilo navíc není problém a tato malá nevýhoda je nepodstatná vzhledem k většímu komfortu při práci.

Pokud bych náhodou nechtěl tahat notebook, můžu na ICQ nebo na emaily přes obyčejný mobilní telefon s podporou javy, který je ještě menší než HTC (jistě, je tu menší komfort při práci).
HTC TyTN 2 kaiser windows mobile

Zrovna tak díky webovým aplikacím mám své emaily k dispozici 24 hodin denně.
No to jsem se pěkně rozpovídal o něčem jiném, než jsem chtěl…

Co mi vadí na Windows mobile 6 v HTC TyTN II

Člověk by nevěřil, jab bude těžké sehnat microSD paměťovou kartu. V Kolíně jsem sehnal největší 2GB. To je málo, takže objednávka 4GB verze. Naštěstí byla do druhého dne.

Zprovoznit GPS bylo neuvěřitelně náročné. Instalace se sice provedla po vložení CD sama (ten,ta,to windows si dělá co chce), ale GPS modul prostě nefungovalo. Následoval reinstal Windows a opakování postupu instalace TomTom Navigator. Stejný postup předtím nefungoval, teď vše funguje bez problémů, nevím kde byl zakopaný pes.
Po stažení mapy jednoho města (Praha) zdarma následuje hledání nejvhodnější mapy celé české republiky + německa kam jednou za uherský rok jedu.

Rozpoznávání ručně psaného textu je velice nepřesné, skoro by se dalo napsat, že nepoužitelné a jen na hrani. Snad je to mojím rukopisem (škrabopisem). Časem se to jistě zlepší, až si zopakuji základy psaní.

Občasné bugování aplikací. Například text přeteče pod okraj obrazovky a nejde poposunout, nabídky taktéž. V nastavení občas nejdou změnit volby, pomůže vypnutí a zapnutí aplikace.

Baterku nabíjím každý den. Přestože si si s Pocket PC moc nehraji, ráno po probuzení je HTC TyTN II vypnuté a baterka bez šťávy. Musím nabíjet každý den, což otravuje.

Závěr – HTC Kaiser není šmejd

Po přečtení mojí kritiky může vypadat jako nepoužitelný šmejd. Ale tak to není. Jen srovnávám nesrovnatelné. Výdrž baterie mi přijde nízká s porovnáním baterie v mobilu SonyEricsson K800. Bugování není tak hrozné, jak to vypadá. Možná jsem si na bugy zvyknul, možná jich prostě není tolik. GPS mi už funguje, problém byl jen s instalací. Rozpoznávání textu neřeším, používám buď dotykovou klávesnici nebo externí, která je prostě brilantní.
Čím více nacházím kvalitních aplikací, tím více se mi HTC TyTN Kaiser začíná líbit.


autor článku OS | datum publikování 12. July 2008 12:48 | Názory na cokoliv Názory |

Kometáře

#1 Xsoft wwwwww.pocitac.com

Tak vitej to klubu "mam ten samy telefon co Hulan". S tim nabijenim je to trochu napotvoru, ale pri nastaveni mailu (kdy se maji a nemaji sosat) se to mirne zlepsi. reaguj

datum 13.07.2008 12:58

firefox windows-xp

#2 r23

podpora javy na WM je věc jedné externí free aplikace. Dporučuji fóra ce4you.cz a xda-developers.com reaguj

datum 13.07.2008 21:22

internet-explorer-7 windows-vista

#3 mr.Crow

zdá se mi, že ten článěk nemá hlavu ani patu... začneš jakýmsi srovnáním tebe s Hulánem (třeba o tobě napíše nenávistný článek ;) ), pak srovnáš různý mobilní zařízení, pak vyjmenuješ pár nevýhod produktu, který by podle nadpisu měl být hlavní náplní článku... a nakonec zhodnotíš nevýhody jako nepodstatné, že ty máš htc tytn vlastně rád ;) prostě mi ten článek jako celek připadá nějak slepeně... reaguj

datum 14.07.2008 23:36

firefox gnu-linux

#4 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »mr.Crow«: To s tím Hulánem je prostě úvod.
Hlavní nevýhody produktu je stať článku.
A závěr, že i přes ty nevýhody je HTC použitelná hračka :) reaguj

datum 15.07.2008 14:19

opera gnu-linux

#5 tesaQue

Ty tam pises, (hned jako prvni) ze ti na kaiseru vadi podpora micro SD karet :). Ja nwm co by si tam chtel za slot ... mozna DVD mechaniku :D. Dyt SDcka i micro SDcka sou nejdostupnejsi a nejlevnejsi pametovky, tak co to je sakra za nevyhodu? Nwm odkud jsi, ale nesvadej na HTC, ze u vas v Koline neprodavaj vetsi nez 2GB karty. reaguj

datum 20.07.2008 15:06

firefox windows-xp

#6 JP wwwwww.provaz.cz

Dobrý den,
právě kvůli častému nabíjení jsem si tento mobil zatím nepořídil. Na druhou stranu by mě ale zajímalo, jaký SW jste si prozatím pořídil. Berte to jako malou výzvu na další příspěvek do vašeho blogu. :-)
Jen poznámku k R.Hulánovi . Tahle "internetová osobnost" je naprosto specifická a rozhodně není nutné se tímto člověkem srovnávat. reaguj

datum 21.07.2008 15:47

firefox windows-xp

#7 MzK wwwmozektevidi.net

[false] Není nic jednoduššího, než vulgární příspěvky smazat.
reakce na »tesaQue«: 1) nepíšu, že mi vadí podpora micro SD karet. Jen jsem psal, že jsem ji musel objednat, protože v Kolíně nebyla skladem. Na HTC nic nesvádím.
reakce na »JP«: Ano, seznam oblíbených programů zveřejním co nevidět. reaguj

datum 23.07.2008 11:17

opera gnu-linux

#8 MojiPod.sk

nechapu proc si si nekupil iphona reaguj

datum 27.07.2008 20:44

firefox windows-vista

#9 Anonymous_ wwwgoogle.com

reakce na »MojiPod.sk«: mozna protoze je to smejd, co toho moc neumi, kde platis za styl, znacku a za nica kde, pokud ho chces mit legalne, tak ho bud koupit za premrstenou cenu ve Francii, nebo pockat?

.. treba do toho taky neni takovy fanatik jako ty ;) Apple je proste jen stylovej predrazenej smejd (resp. kus modniho doplnku do bytu) :) reaguj

datum 27.07.2008 21:45

firefox windows-xp

#10 Tonda wwwwww.netzona.cz

reakce na »Anonymous_«: Nejmenujes se Rado? :D reaguj

datum 27.07.2008 21:52

firefox windows-vista

#11 Jaro

Mam dotyčný HTC a okrem toho rozpoznavania písma nemam žiadne uvedené problémy ani z GPS a ni iné.
Treba si uvedomit že to hlavne nie je notebook !
Je to telefón s integrovanými hračkami pre takých ľudí čo sa radi hrajú. Inak z dobrou súpravou do auta je to super pre obchodníka na cestách ktorý chce mat všetky informácie hneď po ruke a nechce vláčiť zbytočne veľké zariadenie. reaguj

datum 02.08.2008 18:08

firefox windows-vista

#12 IronHide

1. Lze tedy do HTC nainstalovat Linux ? Pokud ano, proc se zabyvate podle Vas nemoznym Windows mobile ? Prece volba systemu je na kazdem z nas.
2. Mel jsem moznost pracovat s nekomercnim Linuxem na desktopu. 3 dny a mazalo to pryc z notebooku. reaguj

datum 14.09.2008 19:34

firefox windows-xp

#13 Anonymous_ wwwgoogle.com

reakce na »Tonda«: Ty se radeji nevyjadruj, obecne tam svymi nazory spadas spise ty. Ja se k nemu radim pouze a jen odporem k Apple (avsak souhlasim, ze design ma luxusni) - ale rozhodne ne tak silnym, jako Huhlan. Muj jediny komentar, ktery jsem tam jednou zkusil napsat, smazal, takze nejsem jeho typ (nastesti) :-)



reakce na »IronHide«: 1) treba protoze by tim prisel o zaruku? Treba protoze neni tak vychytany, diky uzavrenosti driveru? (vzdyt ani HTC nema poradny graficky ovladac, kvuli tomu je vlastne znama kauza, ze TyTN II ma tak pomale prekreslovani etc..) Kdyby HTC vydal specifikace jednotliveho HW + opensource drivery, urcite by se na to pouzitelne linuxy nasli. Navic, WM ma uz uzivatel zaplacene s HTC, proto je celkem logicke, ze si na to uzivatel stezuje (stezuje si na vyrobek, ktery si koupil, proc by ho mel vyhazovat a rikat si, ze existuje alternativa - ma to zaplacene, tak at vyvojari makaj na zlepseni)

2) Eh? Nejak to mas rozhozeny, instaloval jsi je na desktopu a za 3 dny jsi to mazal z notebooku? Takze jsi je mel i na desktopu i na notebooku? A smazal jsi je jen z desktopu? Takze je pouzivate. Takze jeste mate moznost pracovat s linuxy.. Nejdrive si urovnej pojmy, pokud chces pouzivat dva pojmy (laptop a notebook), mel by jsi vedet, rozdil mezi desktopem a laptopem (tedy notebookem), pokud to nevis, nedivim se ti, ze jsi nerozumel ani linuxum xD reaguj

datum 18.09.2008 19:49

opera gnu-linux

#14 Alex

Ahoj,
mám stejný problém, nemohu rozchodit GPS. Stejně tak slabá baterka je problém, nevím, jestli je to vysobou spotřebou telefonu nebo špatnou baterkou, nechám ji někde v servisu přeměřit.

Jdu přeinstalovat ty MW a doufám, že rozchodím GPS.

Ahoj, Alex reaguj

datum 27.09.2008 13:32

internet-explorer-7 windows-xp

#15 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »Alex«: GPS jde, jen musíš mít nainstalovaný program, který pracuje s GPS. Například beeline gps, tomtom, gps tuner… reaguj

datum 27.09.2008 15:51

opera gnu-linux

Nové kometáře nejsou povolené.