Židle Spinalis Hacker - vyplatí se? Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Židle Spinalis Hacker - vyplatí se?

Zdravotní židle Spinalis, model Hacker - jaké jsou dlouhodobé zkušenosti s touto židlí, bolestmi zad a pohodlností sezení? image of Židle Spinalis Hacker - vyplatí se?

Koupili by jste si křeslo za 18 645 Kč?

Na minulém webexpo byla firma Spinalis (zdravotni-zidle.cz) a prezentovala své produkty. Tuto speciální židli na péru můžete znát z pořadu Den D, kde získala investici.

Princip židle je tak jednoduchý (sedák není pevný, ale na pružině), že se divím, že to nějakého výrobce nenapadlo dříve. 

Židli jsem si vyzkoušel na konferenci, zaujala mne, tak jsem si ji půjčil domů na týden. Po týdnu zkoušení (- čas strávený ve škole a mimo počítač) mne moc nepřesvědčila, ale přesto jsem ji koupil. Konkrétně typ hacker. Už jen kvůli tomu názvu.

Nejprve jsem tedy hledal levnější varianty, třeba čínské kopie, nebo použité, leč žádné jsem nenašel, produkt je chráněný několik patenty.

  • Design židle je hrozný, není to žádné reprezentativní kožené pohodlné křeslo.
  • Sezení není moc pohodlné, ale spíše zdravé a rovné.
  • Na nový způsob sezení jsem si zvykal asi týden.
  • Pro práci na počítači je vhodná
  • Pro pohodlné sledování filmů nevhodná.
  • Konstrukce je kvalitní, bytelná, pevná, jednoduchá.
  • Židle mi přijde předražená.
  • Občasné bolesti zad částečně zmizely. Možná je to tou židlí, možná je to cvičením.
  • Židle je netypická, originální.
  • Přítelkyni se na ní sedí špatně.
  • Židle Spinalis Hacker je vyšší než mé původní křeslo, takže jsem musel upravil desku stolu, abych měl stůl výše (asi o 12cm). Než objednáte, ujistěte se, že pak ke stolu pod klávesnici vejdete i s koleny.

Jak vidíte, zdravotní židli moc nechválím a ani si nejsem jistý, že bych ji 100% doporučoval dál. Není to židle pro každého, je třeba si ji osobně vyzkoušet, alespoň týden.

Aby tato recenze a mé vlastní dlouhodobé zkušenosti nevyzněly tak negativně, musím napsat, že celkově jsem spokojen. Jen by mohla být pohodlnější i pro sledování filmů (rozvalit se jako v křesle prostě nejde). 

A na čem sedíte vy? Pohodlné kožené (koženkové) křeslo, ergonomické křeslo, klasická židle nebo také zdravotní židle?


autor článku OS | datum publikování 20. May 2012 15:17 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

#1 Jirka wwwwww.jamsolutions.cz/

Když jsem vybíral židli, také jsem přemýšlel o nějaké spinalce. Nakonec jsem zvolil tuhle www.nabytek-rychle.cz/kancelarska-zidle…

U mne vyhrála cena a pohodlnost. Mám ji 2 roky a se zády problémy nemám. reaguj

datum 25.05.2012 20:57

chrome macosx

#2 Karel

take jsem premyslel o spinalisu pro pritelkyni, tak jsem ji koupil zidli apollo. mozna to je ten problem, proc se vasi pritelkyni nesedi na hackerovi spravne. jak mi bylo vysvetleno, tak ma jinou ergonomii zadove operky a zeny maji nad bedry pater vice prohnutou vpred nez muzi, proto ji volnejsi hacker nemusi vyhovovat. ma pritelkyne je spokojena a prave si ctu prispevky co rikaji jini lide a co si vybrali, protoze si chci poridit hackera nebo spidera a rozhoduji se. hackera jsem mel na testovani pres vikend a spidera zkousim od pondeli, tak se chci rozhodnout spravne. me pripadaji obe dobre, ale kazda ma z ergonomickeho hlediska cosi do sebe. asi ale pujdu do spidera, je pevnejsi a designove zdarilejsi. reaguj

datum 01.08.2012 12:07

chrome macosx

#3 Václav

Tak přesně u této židle přemýšlím o koupi není nějaké levnější řešení? reakce na »Jirka«: reaguj

datum 14.08.2012 13:25

chrome windows-7

#4 Lenička

Spinalis je skvělá, máme jí v nových kancelářích a sedí se na nich opravdu výborně, jsou moc pohodlné :) reaguj

datum 28.11.2012 22:16

firefox windows-xp

#5 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »Karel«: jj, židle se musí vybírat na míru a ne jen očima a na eshopu. Proto jsem využil možnost půjčení židle na týden zdarma, abych věděl, že mi stopro sedí. reaguj

datum 16.12.2012 19:44

firefox windows-8

#6 PepaKošíček

Zidli Spinalis Hacker jsem si koupil presne pred rokem. Chvili trvalo nez se moje zada adaptovala. Preci jen je to mnohem namahavejsi na vzprimovace trupu. Ale po roce zkusenosti musim rict, ze to byla trefa do cerneho a neplanuji do budoucna zmenu, ci nejaky experiment. A i kdyby, tak urcite od znacky Spinalis. P.S. Za tuto recenci mi nikdo nic nedal :-) reaguj

datum 18.09.2014 13:49

internet-explorer-9 windows-vista

Nové kometáře nejsou povolené.