Nekupování zbytečností - aneb nekoupil jsem AppleTV Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Nekupování zbytečností - aneb nekoupil jsem AppleTV

Pokud jde o dražší věci tak než si produkt koupím, přidám si zboží na #wishlist neboli seznam zbytečností. A dlouze zvažuji, jestli jen chci nebo potřebuji. Udržitelný Rozvoj.

Chci / potřebuji produkt i za týden? Za měsíc? Přemýšlím, jestli je vhodná doba pro nákup - nevyjde nový model do x měsíců? Lze produkt něčím nahradit? Lze koupit bazarový nebo vylepšit stávající produkt? Částečně řeším i udržitelný rozvoj - tedy co nejméně konzumu.

Například AppleTV mi na seznamu vydržela asi 3 roky než jsem ji škrtnul z wishlistu. Na 7 let staré TV byl pomalý youtube, sdílení obrazovky jen přes HDMI který překáží.

Překvapivě jsem AppleTV nekoupil, ale vyřešil jsem potřebu/problém nákupem nové televize, která podporuje #AirPlay2 a tak není AppleTV potřeba. A stará TV slouží u nového majitele v zubní ordinaci.

Udržitelný rozvoj

Taky se snažíte rozbité věci nejprve opravit a dát jim druhý život, než je vyhodíte?

Např. na sedm let stará bezdrátová sluchátka kupuji náhradní molitany, cena molitanů už téměř překročila hodnotu sluchátek a výdrž na baterie už taky není úplně dostatečná. Přesto si je nechávám v kanclu na občasné použití.


autor článku OS | datum publikování 9. February 2021 20:34 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

#1 Sáva

Neuvěřitelný, tenhle blog je normálně internetový skanzen. Pamatuji si ho snad z roku 2009? Ještě než prošel tímhle současným redesignem. A furt existuje :D To je síla :) Ať se daří reaguj

datum 16.03.2021 11:50

chrome unknown

#2 MzK wwwhttps://mozektevidi.net

reakce na »Sáva«: Díky :) reaguj

datum 20.07.2021 10:12

chrome macosx

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.