Mafia 2 - lehká kritika občasného hráče Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Mafia 2 - lehká kritika občasného hráče

Mafia II - bohužel nedosahuje kvalit jedničky, je zde pár nedomyšleností, které kazí celkový dojem ze hry. image of Mafia 2 - lehká kritika občasného hráče

Mafia 2

První věc, co české platící hráče naštvalo, neustálé odkládání vydání. Bylo to dlouhé čekání od dohrání první hry Mafia. Jistě jsem nebyl sám, kdo se po dohrání jedničky těšil na nášup v podobě Mafie 2. Napětí rostlo, když se objevovali první herní i neherní videa. Už skoro mohla vyjít, když tu jako rána z čistého nebe -> další oddálení vydání.

Dlouhá doba čekání, diskriminace „zbytku světa“

No a když konečně vyšlo alespoň demo, zjistil jsem, že Mafia II vyjde 24. srpna 2010 jenom ve světě, platící Češi si počkají ještě 4 dny do 27. srpna 2010. Smůla no.

Dabing

Demo jsem dohrál už několikrát a první věc co mne mrzela byl dabing. V demu jsou obě jazykové stopy, anglická i česká a tak je lehké porovnat kvalitu toho či onoho dabingu. A tak hrajeme po boku Homera Simpsona :)

Policie

Policie je v Mafii 2 primitivní a tolerantnější než v M1. Projetí červení nebo překročení rychlosti a bouračky se většinou tolerují. A pokud to policie náhodou zpozoruje, není problém policii ujet či si ukrást jiné auto a koupit jiné oblečení. Policie pak neví.
Navíc policie funguje jako levný prodejce aut. Klidně si můžete auto ukrást policie přímo před nosem. Rozbijete okýnko auta, police vás chytne, dáte ji úplatek (auto si koupíte) a autem můžete normálně odjet, pro policie je tento zločin již zaplacený.
Ujet policii stačí opravdu jen za roh.

Save pointy

Savepointů je opravdu málo. Pokud zemřete, hrajete skoro celou misi znova. To je smůla.

Obtížnost

Obtížnost hry (na střední) se často mění. Některé mise jsou lehké, nudné, další jsou skoro nesplnitelné a s kombinací malého počtu save pointů je to horor.

Délka herní doby a bonusy?

Herní doba je 11.5 hodin. Z toho je 90% hry bohužel herní videa (film) a ježdění po městě (z bodu A do bodu B). Mise končí až dojetím domů a uložením hry (lehnout na postel, spát). Takže většina misí začne tak, že zvoní telefon, oblékneš se a jedeš na místo A. Tam je dlouhé herní video, jedeš na místo B. Občas na místo C. Tam všechny pozabíjet a opět na místo B, video, odvést Homera domů na místo D, jet domů na místo A. Spát. Nuda.
Nejvíc mne mrzí, že ve hře není volná jízda, extrémní jízda, jak ji známe z Mafie 1. A sbírání playboy časopisů to nenahradí. Bohužel, nezbývá než čekat na bonus disk, nové mise, extrémní jízdů nebo hrát znova příběh, který bude napodruhé už nudný.
BTW, konec končí špatně, nemám rád takové konce ani ve filmech, ani ve hrách. A líbil se mi odkaz na M1, kdy jedna mise je zabití mafiána Tommy Angelo (poslední video z M1) v jeho stáří. Čili zabiješ sebe sama.


autor článku OS | datum publikování 27. August 2010 09:49 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

#1 Jirin wwwjirinapravnik.cz

Nehchpu jak ti muze vadit spatny konec. Ja miluju spatne konce, vecne happyendy ve filmech me uz vylozene s*rou a nekdy jsem ze spatneho konce opravdu nadseny:)

Mafii 2 jsem zatim nehral, nemam cas ted, ale uz se na ni tesim a co zamrzi z toho co pises, tak snad jedine maly pocet savepointu, jinak tam nic spatneho nevidim (podplaceni policajtu je jako v realu ne.)) reaguj

datum 27.08.2010 16:02

firefox windows-vista

#2 SpeedyGT wwwspeedygt.ic.cz

Mafii jsem dohrál za stejný počet hodin ty a naprosto souhlasím se vším. Až na tu kolísavou obtížnost, myslim že to bylo stále stejné. Až na tu poslední misi která byla krapet lehčí. Dabing nevím, já hral eng verzi a ten je naprosto geniální, dost často sem po chcípnutí rád si celou cut-scénu zopakoval...a to několikrat..a znova s radostí :). Nakonec bych ještě vyzdvihl grafiku, která oproti GTA IV vypadá naprosto parádně. Noční jízdy tunelem nebo odrazy na namoklé silnici jsou fantastické. A navíc to běží bez sekání i při nějakém tom výbuchu nebo prostřelování skla. Pro mě 9/10, jen škoda toho příliš otevřeného konce a taky nevyužitého potenciálu města. Herní dobu neberu jako mínus, ono by to po 15 hodinách třeba začalo nudit :). reaguj

datum 28.08.2010 00:29

opera windows-7

#3 Tomáš wwwwww.akcniletaky.com

Ví někdo jestli to běží pod Wine? reaguj

datum 29.08.2010 12:17

chrome gnu-linux

#4 Tonda wwwwww.hellsolutions.cz

Ja to hral 20 hodin ;) Trosku vic sem si to uzival :D A mezi misema sem chodil vykradat obchody, vylepsovat si auta atd atd. Obcas naka vedlejsi mise na srotaku nebo pro dereka.

reakce na »Tomáš«: Jede to stopro pod Win7 :D reaguj

datum 31.08.2010 10:50

firefox linux-ubuntu

#5 SpeedyGT wwwspeedygt.ic.cz

By mě zajímalo jaké mise pro dereka...žádný mise tam nejsou :) reaguj

datum 03.09.2010 17:22

opera windows-7

#6 apin wwwwww.apinuv.kekel.cz

nejlepší je, jak všichni viní za zmršenou hru amíky a naopak amíci zase tvrdí, že to pos... češi :) reaguj

datum 03.09.2010 23:11

firefox linux-ubuntu

#7 SpeedyGT wwwspeedygt.ic.cz

Takhle - nebejt 2k, tak by ta hra dopadla asi uplně jinak. Ale ruku na srdce - kdo veří že by bez tučné finanční pomoci ze strany 2k vůbec vylezla na pulty obchodů? reaguj

datum 04.09.2010 00:55

opera windows-7

#8 Somebedy-Nobody

já tedy nevím, ale já to hrál na střední(to je to samá jako těžká až na ten problém že ti to napovídá při míření) a hrá jsem to 17 hodin Nejvíc jsem kradl auta a vozil na vrakáč - pěkný keše) šíleně mně nadchla jen mně zklamal otevřený konec (ale doufám že to dodělaj v datadisku). Volná jízda je ale skvělá škoda že tam nedali extrémní jízdu nebo bonus auta v jízdě.

P.S. mně nešlo o hru spíš o příběh ( já tu hru nahraju kvůli hře, ale kvůli příběhu) reaguj

datum 12.09.2010 15:19

firefox windows-7

#9 Lukáš

Ještě jsem neměl tu čes si zahrát, ale jednička byla velmi povedená reaguj

datum 23.09.2010 19:03

opera windows-7

Nové kometáře nejsou povolené.