Koupil jsem si HermanMiller X Logitech G EMBODY Gaming Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Koupil jsem si HermanMiller X Logitech G EMBODY Gaming

Výběr nové židle k práci. Podle jakých parametrů jsem vybíral a proč jsem si nakonec pořídil Herman Miller Embody z obchodu cre8.cz? image of Koupil jsem si HermanMiller X Logitech G EMBODY Gaming

Na čem jsem seděl do teď?

Všichni ti, kteří mají sedavou práci u počítače (asi jako většina lidí v dnešní sedavé době), potřebují na něčem sedět. Já si před jedenácti lety pořídil koncept SpinaliS Hacker. A slouží do teď. Jedenáct let funkční pracovní židle. Sice není Spinalis Hacker moc pohodlná, ale je funkční.

Kvůli covidu pracujeme z domova více než z kanceláře a tak jsem se rozhodl pořídit si novou židli. Předem jsem byl smířený z cenovým rozpočtem dvaceti tisíc (tolik přibližně stála SpinaliS Hacker), ale nakonec jsem se do rozpočtu vůbec nevešel.

Židli za takové peníze jsem si chtěl nejprve vyzkoušet, tím pádem jsem musel vyřadit internetové obchody (Alza, czc či mall.cz), protože jsem něchtěl několikrát absolvovat objednání/vyzkoušení a vrácení. Vracení zboží a reklamace nemám rád, nehledě na to, že při nákupu na IČ nelze zboží jednoduše vracet.

Na twitteru jsem dostal tip na obchod cre8.cz, který prodává kvalitní produkty HermanMiller.

Nákup židle HermanMiller:

Inu, domluvil si schůzku a vyrazil si židle vyzkoušet. Seděl jsem na několika modelech a nakonec jsem vybíral ze dvou modelů. V obchodě byli velice nápomocní, vše bylo vysvětleno, tak jsem se dozvěděl pár nových věcí ohledně ergonomického sezení.

Jen ta cena za židli byla o dost vyšší, než se mi původně chtělo utratit za kancelářské křeslo. Ale čím více židlí jsem vyzkoušel, tím více jsem byl přesvědčený o nákupu.

foto

Podle jakých parametrů jsem kancelářskou židli vybíral?

  • područky co nepřekáží a nebouchají do stolu. Opěrky rukou používám jen na posunutí židli nebo když si chci poposednout. Na Herman Miller Embody se dají nastavit do nízké polohy a jsou odklopné.
  • žádná hlavová opěrka. Ta patří do auta, na kanclářské židli brání hlavová opěrka protažení.
  • kvalitní a nastavitelná opora zad
  • hluboký sedák
  • široký sedák
  • prodyšný materiál
  • zdravé sezení (dost individuální)
  • pohodlí

To splňovali oba modely, nakonec jsem si vybral Herman Miller Embody.

Po objednání nemohl dočkat, než mi přijde. Dopravce toptrans mi oznámil, že zrovna nemá kapacity a jestli chci zásilku o pár dní dříve, musím si pro krabici přijet. Neváhal jsem ani chvíli a vyrazil do skladu.

foto

Alespoň jsem se mrknul na jiný "konkurenční" sklad, než ShipMonk Warehouse, kde provozujeme fulfillment.

foto

Židle se přepravuje složená, takže se krabice do malého auta nevejde (VW Golf kombi). Krabici jsem rozdělal a židli vyndal z krabice. Takto se do kufru vešla. Myslím, že by se mohla přepravovat rozebraná, že složení nebude těžké.

Recenze:

  • Sezení parádní, rozhodně lepší než jsem měl do teď spokojen. Splňuje všechny výše uvedené body body. -drobné mínus je, že v krajích sedáku někdy tlačí u kolenou. A při pohybu těla si židle vrzne.

Fun Fakt: Logo židli Logitech mi krásně ladí k Logitech klávesnici a Logitech myši. Sebelepší a zdravější sezení je ale potřeba doplnit pohybem, pravidelným protahováním a třeba i standup deskem.

A na jaké židli sedíte vy? Podělte se v komentářích.

Tip na závěr: Na eshopu nabízí levnější rozbalené židle. Sám jsem této možnosti využil a židle co mi přišla je naprosto v pohodě, nepoznal bych, že byla někde rozbalená / vystavená.


autor článku OS | datum publikování 26. September 2022 22:47 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.