Konečně dělá Apple USB-C AirPods - recenze na sluchátka 4. generace Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Konečně dělá Apple USB-C AirPods - recenze na sluchátka 4. generace

Koupil jsem si další bezdrátová sluchátka. Nemám jich už moc? Jaká bluetooth sluchátka mám a jak je používám? image of Konečně dělá Apple USB-C AirPods - recenze na sluchátka 4. generace

Trocha historie sluchátek

První sluchátka jsem si koupil v roce 2014, konkrétně Logitech H800 – lehká, skladná, umožňují dobíjení i při poslechu, a zvládnou připojení ke dvěma zařízením (jedno přes Bluetooth, druhé přes USB dongle). Molitanové náušníky jsem vyměnil za nové a sluchátka mi dodnes slouží, až na baterii. Používal jsem je dokonce v posilovně na běžeckém pásu, protože jsou náhlavní a drží i při běhání.

Následně jsem si pořídil Sony Hi-Res MDR-1000XC za 7000 Kč. Mají noise cancelling a já si je pořídil k narození dcery :)

Stále je používám pro kvalitní poslech u počítače, i když jim chybí USB-C.

V roce 2020 mě přestalo bavit běhat s drátovými sluchátky, a proto jsem si koupil za 2500 Kč Sony True Wireless WF-XB700. Jsou špuntové, ale pro mě nejsou pohodlné na delší nošení a po nějaké době mi vypadávají z uší. To jsem vyřešil čelenkou, která špunty podrží. Mají USB-C, což je skvělé.

Protože mi ale nebyly dost pohodlné, pořídil jsem si v roce 2022 ještě Niceboy HIVE Bones 3 za 2300 Kč. Bohužel to byla nejhorší sluchátka, jaká jsem kdy měl – špatná kvalita zvuku, nízká hlasitost, problémy s párováním a odpojováním. Po nějaké době jeden reproduktor (vibrace) začal chrčet a přestal hrát. Navíc k nim potřebujete speciální kabel pro nabíjení.

Zajímavý byl však princip, jakým hrají – přes spánkové kosti, což bylo ideální na kolo, protože jsem slyšel okolní zvuky, provoz, a zároveň mohl poslouchat podcasty. Ale hrála hodně potichu.

Co dál? Apple sluchátka

Apple sluchátka jsem si nechtěl kupovat bez USB-C. To měly pouze AirPods Pro, ale ty jsou špuntové, a já preferuji pecky.

foto

Když Apple oznámil novou verzi AirPods 4 s noise cancellingem a USB-C, neváhal jsem ani minutu a objednal si je. 4990 Kč. Vyzvednutí bylo zajímavé: Pro kontext, Apple zakazuje prodej nových produktů v den uvedení na trh před 8:00.

Nechal jsem si ujet vlak kvůli novým hashtag#Apple hashtag#AirPods4 hashtag#Alzabox hashtag#hacking!

Normálně bych o tom ani nepsal, prostě obyčejné vyzvednutí objednávky z alzaboxu. Ale vlastně to byla unikátní zkušenost.

Vlak mi měl jet v 7:55, ale Alza.cz a.s. box se otevře až 8:00. Čekat či nečekat, toť otázka. Pravidla jsou pravidla, chápu to.

Prožívám stejný pocit, jako čekající "blázni" v roce 2014 ve frontě x dní před Apple store, aby byli první co získají svůj nový iPhone. Až na to, že před Alzaboxem nebyly žádné fronty a já čekal jsem jen pár minut. A nestanoval jsem. Vlak mi mezitím odjíždí.

Zbývalo pár minut, tak jsem zkusil "hacknout" Alzabox a změnit si čas v telefonu, abych ho otevřel o pár minut dříve. Naivní pokus. Jak to dopadlo?

Hacking nevyšel, protože jsem nemohl zaplatit bezkontaktně a fyzickou kartu u sebe už roky nenosím

Nakonec jsem zaplatil online po osmé hodině a sluchátka vyzvedl. Můj první dojem z AirPods? Skvělé! Proč jsem je nepoužíval už dávno? A to mám čtyři jiná značková bezdrátová sluchátka.

Díky tomu, že před Alzaboxem nebyla žádná fronta, jsem byl možná úplně první majitel Apple AirPods 4 v ČR :) Když nepočítám nějaké „podpultovky“ pro redaktory a recenzenty.

Zkušenosti a postřehy z praxe s AirPodama

  • Noise cancelling funguje překvapivě dobře na pecková sluchátka. Dělají, co mohou. Špunty či mušle jsou samozřejmě lepší, ale to je očekávatelné.
  • V uších je skoro necítím – jsou velmi lehká a vůbec netlačí. Občas musím zkontrolovat, zda je stále mám, když zrovna nehrají.
  • Pouzdro je malé a vejde se pohodlně do kapsy, což je fajn, ale tím pádem je menší i baterie a výdrž na jedno nabití.
  • Sony WF-XB700 byla lepší na manipulaci – nekloužou, snadno se vkládají do pouzdra a nepadají na zem. Jen pro srovnání.
  • Přepínání zdrojů zvuku je naprosto TOP! Funguje to perfektně. I to byl důvod, proč jsem měl více sluchátek Sony – nepodporovaly více zařízení najednou, takže jsem je musel vždy manuálně připojovat/odpojovat. Teď mi stačí jedny Apple AirPods na iPhone 15 i MacBook.

Celkově spokojenost.


autor článku OS | datum publikování 10.Oct.2024 11:43 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.