Koupil jsem si Sony Hi-Res MDR-1000XC - a šetří mi to nervy :) Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Koupil jsem si Sony Hi-Res MDR-1000XC - a šetří mi to nervy :)

Bezdrátová blutooth sluchátka Sony Hi-Res MDR-1000XC - aneb nejlepší věc, co jsem si v poslední době pořídil. Nejsem žádný audiofil, takže dát 7 tisíc za sluchátka mi přišlo docela hodně, níže se dozvíte, proč jsou sluchátka tak super. A hlavně Noise Canceling, soustředění na práci. Deep work image of Koupil jsem si Sony Hi-Res MDR-1000XC - a šetří mi to nervy :)

Jaká sluchátka jsem používal do teď?

Když nepočítám nekvalitní peckové, co jsem většinou dostal k telefonu, tak jsem hodně používal Koss UR29. Ty ale začaly hrozně vrzat.

Dále hodně používám Logitech Wireless Headset H800, ale ty mi úplně nesedí a je slyšet okolí. Hledal jsem něco kvalitnějšího.

Na twittru jsem našel zmínku o Sony MDR-1000XC a že jsou za dobrou cenu. Inu, kouknul jsem na odkaz a zhrozil se, co co pro někoho znamená dobrá cena za sluchátka. :-) Teď to ale chápu.

Sony Hi-Res MDR-1000XC

Jak jsem si přečetl pozitivní recenze a koukl na ceny dražších konkurenčních sluchátek, tak jsem si Sony koupil.

foto

Sluchátka Hi-Res Audio bezdrátová Bluetooth s prvotřídním Digital Noise Cancelling s aktivním potlačením okolního hluku, NFC a DSEE-HX upscalingem. Podpora formátů LDAC, aptX, AAC, SBC. Integrovaný mikrofon s tlačítkem na přijetí a ukončení hovoru, ovládání hlasitosti dotykem. Výdrž baterie až 26hodin, kryt a náušníky z umělé kůže. Součástí balení pouzdro, USB, audio kabel a koncovka do letadla.

Když se chci soustředit, potřebuji ideálně ticho a nebo tichou muziku. Naplno puštěná hudba mne ruší. Úplně nejhorší je, když slyším namixovanou tichou hudbu i své okolí.

A tím okolím myslím hlavně svoji dceru doma. (pískání, výskání, žvatlání, pípající hračky, bouchání kostek, pohádky, animáky, smích apod).

Aktivní noise canceling neodfiltruje úplně všechno, ale ztlumí ruchy na přijatelnou úroveň. Když k tomu ještě přidám tichou hudbu nebo podcast, mohu se konečně soustředit.

Když si sundám sluchátka, tak zhrozím, jaký je v místnosti rámus, který člověk se sluchátky nevnímá.

Výhody:

  • Dlouhá výdrž na baterku
  • Jsou mi pohodlné na hlavě
  • Noise canceling
  • Nízká váha, váha je dobře rozložená
  • Snadné ovládání dotykovou ploškou - nemusím nikde hledat tlačítka
  • když potřebuji slyšet okolí, nemusím si sluchátka sundat z hlavy, stačí jen zakrýt pravé sluchátko, v té chvíli mikrofon posílá zvuky do sluchátek.

Nevýhody:

  • s párováním je problém, když je zapnu, automaticky se mi připojí k telefonu, ale já je potřebuji připojit k macbooku. To by šlo vyřešit odebráním zařízení a používat pouze na jednom zařízení.
  • nejsou moc vhodná na telefonování. Když telefonuji, tak moc řvu, protože se neslyším.

Používám je hlavně doma, v práci je klid, tam mi stačí levnější Logitech H800, bez noise cancelingu.


autor článku OS | datum publikování 3. March 2018 13:30 | recenze nejčastěji na HW recenze |

Kometáře

#1 Jirka

Noice-C slucháktka už nějaký čas v hledáčku mám taky. Akorát jsem spíš pro Bose QC35-2. Proč ses rozhodl právě pro Sony? reaguj

datum 05.03.2018 13:02

chrome unknown

#2 Olda

Tak Bose QC35-2 jsou ještě o něco dražší. Tohle byl tip na twitteru, tak jsem si je vyzkoušel, přečetl si recenze a koupil.

Chvilku jsem sháněl nějaká menší (pecková), ale nakonec jsem vzal tyto. reaguj

datum 05.03.2018 13:35

chrome macosx

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.