Daniel Landa Vozová hradba Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Daniel Landa Vozová hradba

Report z koncertu Daniela Landy názvem Vozová Hradba tour, Pardubice 2011. Silný zážitek, co bych si klidně zopakoval. image of Daniel Landa Vozová hradba

Daniel Landa moc nekoncertuje

Mám několik oblíbených českých interpretů. Například jsou to kapely Doga, Škwor, Hárlej, Walda Gang, Alkehol, Tři sestry, Rybičky 48 a pardubická kapela Vypsaná fixa. Ze zpěváků to je Daniel Landa. Výhodou těch kapel je, že koncertují poměrně často. Takže si je mohu na živo poslechnout i vícekrát. Například kapelu Doga jsem za jediný rok slyšel 4krát. 

Dan Landa je můj oblíbený zpěvák od mých 14ti let. Takže přibližně 8 roků. A za tu dobu jsem jej nikdy neslyšel naživo. Nejen z toho důvodu jsem si lístky na Vozovou hradbu koupil hned jak to bylo možné. Někde jsem i zaslechl, že Daniel Landa přichází o hlas a že je to možná jeho poslední koncert.

Na koncert jsem vyrazil s Láďou autem a po zaparkování u Pardubické Univerzity jsme šli k ČEZ aréně. Před arénou byla spousta lidí a další lidi přicházeli. Začali nás pouštět a já se sháněl po tričku. Nakonec jsem koupil černé tričko Vozová hradba - Hrdost, odhodlání, síla. Následně hledám šatnu. Kde nic, tu nic, šatna na bundu není. No, je to pochopitelné, nevím jak by 8 tisíc lidí odbavili. Takže jsem bundu a mikinu hodil na zem na igelitku.

Lístky jsem měl na ty nejlepší místa - rovnou před pódium. 790Kč / lístek.

Koncert začal s dvacetiminutovým zpožděním a velkým ohlasem a aplausem od diváků. Mezi písničkami měl Daniel Landa kratší či delší proslovy, kde promlouval do duše a ne vše bylo od publika pochopeno. Například řekl myšlenku, kterou ne všichni pochopili. Kdo pochopil, tleskal, ostatní čekali, že třeba ještě něco řekne. Nu což, každý není inteligentní aby chápal všechno :-)

K některým písním se zobrazovali texty, aby publikum mohlo zpívat i méně známé songy. Výběr písniček byl tak 80% dobrý, já mám oblíbenější jiné. Kvalitu zvuku bych si představoval lepší.

Nepochopil jsem smysl dětí na pódiu - nezpívaly, netancovaly, tak proč tam šly?

Největší úspěch měla písnička o hrdosti „Čech“, kterou zpíval i Orlík. Byla hrána dvakrát.

Nahrál jsem ji mobilem a nahrál na youtube.com, tak se můžete podívat, jak to na koncertě Daniela Landy v Pardubicích vypadalo. 

Několikrát lákal na závěrečný koncert v Praze (v té době už vyprodaný), že nám tam něco sdělí, že má revoluční myšlenku… trochu zbytečné lákat lidi na vyprodaný koncert + mi to přijde jako podvod - „Díky že jsi si zaplatil a přišel na koncert do Pardubic, ale tady Vám všechno neřeknu. Řeknu to až v Praze“.

Celkově hodnotím koncert kladně, jsem rád že jsem se zúčastnil. Díky Lando za něj.

Jsi Čech Čech Čech tak si toho važ

jsi Čech Čech Čech a narovnat se snaž

jsi Čech Čech Čech a Čechům dělej čest

přelez, přeskoč, ale nepodlez.


autor článku OS | datum publikování 14. November 2011 22:05 | fotky a fotečky fotoakce |

Kometáře

#1 VladoPt wwwvladopt.com

Na tento koncert som mal ísť pôvodne aj ja, žiaľ nevyšlo to :( Si prvý o ktorom viem, že počúva Landu z tých čo follovujem :) reaguj

datum 15.11.2011 01:39

firefox windows-xp

#2 Toniczek

Oldoooo mam listkhy na landu na Prahuuuu :))) Pak ti reknu co rek v praze a ty to neuslysis :) reaguj

datum 18.11.2011 21:32

chrome windows-7

#3 MzK wwwmozektevidi.net

reakce na »Toniczek«: už bych to moderovaní komentářů mohl vypnout. Už dlouho nikdo nic nespamoval.
Jj Tondo pak napiš už za týden
reakce na »VladoPt«: no ještě je šance v Praze. Docela mne to láká znova reaguj

datum 20.11.2011 11:48

safari apple-ipad

Nové kometáře nejsou povolené.