Co by měl umět nový iPhone 7, abych si ho koupil Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Co by měl umět nový iPhone 7, abych si ho koupil

Seznam vysněných vlastností nového iPhone a současně taky co mne štve na současném iPhone 6s, který vlastním téměř rok. image of Co by měl umět nový iPhone 7, abych si ho koupil

ČItelnější displej na slunci

Nepotřebuji vyšší rozlišení 4K nebo 5K na telefonu. Bohatě mi stačí současných 1334x750 px. iPhone používám i venku a na motorce jako navigaci. Na motorce se světelné podmínky často mění a displej není vždy čitelný jak bych potřeboval.

Snažší ovládání v rukavicích

Kdyby displej zaznamenal dotyk v rukavicích (klidně bez multitouch), byl bych spokojený. V kožených rukavicích problém nemám (funguje na 60%), ale v letních látkových ovládat nejde.

Širokoúhlý fotoaparát, více nastavení, možnost zvolit si rozlišení

iSight Camera fotí vždy na plných 12Mpix 4032x3024px. To je hrozný poměr 4:3. Fotky mnohem lépe vypadají když se fotí 16:9 nebo alespoň 15:10. Jako fotila má digitální zrcadlovka.

Fotoaparát nemá žádné profesionální nastavení, což je škoda, ale chápu, že to není většinových požadavek plebs. Kvalitní fotky na iPhone a pohotovost při focení byl jeden z důvodů, proč jsem prodal digitální zrcadlovku. Tento problém by snad šel řešit softwarově i za cenu, že by se nevyužila celá plocha čipu a fotky by se automaticky ořezávali na 16:9. To chci.

Software - uspávání aplikací

Hrozně mne rozčiluje, když si načtu pár stránek do Safari, abych pak v metru mimo signál zjistil, že se musí načíst znovu a já nemám co číst. To je v iPhone málo RAM nebo proč to nemůže zůstat načtený!?

I toto by šlo řešit softwarově. Apple pls.

Integrovaný prohlížeč (facebook, twiiter, gmail..)

Taky mne štve, že některé applikace (facebook, twitter, gmail a je jich čím dál víc) si načítají odkazy do svého vnitřního prohlížeče. To mi vadí z několika důvodů:

  • integrovaný prohlížeč aplikace se chová jínak.
  • Nemám tam své cookies a své přihlášení, musím se přihlašovat znovu.
  • Nemohu si stránku uložit do oblíbených.
  • Nemuhu ji jednoduše sdílet.
  • Nemám tam zablokované reklamy. A tak dále.

Když si na facebooku otevřu odkaz, otevře se v FB prohlížeči. Ještě než se načte automaticky klikám na "otevřít v Safari" a facebook zavírám. Stránka se mi tak načítá dvakrát. Hrozný opruz.

Jde to nějak softwarově vypnout?

Nabíječka, nekvalitní kabel

Ke kabelům se chová hezky - jeden mám v práci, druhý doma, třetí v autě, další na motorce. Přesto mi za rok už druhý kabel odešel, že má špatný kontakt. Nebyl nijak extrémně namáhaný. A nejsem sám, kdo má kabely rozsypané.

Odolnost vůči vodě

Konkurence nespí a tak má už několik vodotěsných telefonů a lze fotit pod vodou. To by byla paráda nejen k moři, ale i třeba do vany nebo na motorku, kde bych mohl mohl telefon používat jako navigaci bez obalu i za deště.

Btw na internetu se objevilo několik videí které ukazují, že iPhone 6s je vodě odolný. Ale není to oficiálně od výrobce.

Stejné rozměry kvůli příslušenství

To je už jen takový povzdech - mám několik držáků a krytů na iphone a kdyby byl nový iPhone 7 jinak tvarovaný, mohu je všechny vyhodit :)

Jsem hodně zvědavý s čím nový iPhone 7 přijde. Až na těchto pár "drobností" jsem spokojen.


autor článku OS | datum publikování 31. August 2016 08:17 | články ze světa počítačů IT |

Kometáře

#1 MzK wwwmozektevidi.net

1. Čitelnější displej:

Wide Color displej
Nový iPhone 7 i 7 Plus disponuje displejem s funkcí Wide Color. Ta zajišťuje, že displej upravuje barvy v závislosti na okolí, ve kterém se nachází a zobrazuje tak skvěle obsah za téměř jakýchkoliv podmínek.

2. širokoúhlý fotoaparát, více nastavení, možnost zvolit si rozlišení

Duální fotoaparát u iPhone 7+. První širokoúhlý, druhý teleobjektiv.
Dokonce prý umí pracovat s hloubkou obrazu což se hodí na portréty.

Optická stabilizace obrazu, f/1.8

3. Odolnost vůči vodě
splněno, IP67 :)

4. Stejné rozměry

Zatím neznámé. reaguj

datum 07.09.2016 22:24

firefox macosx

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.