Vybírám si novou motorku na další sezónu Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Vybírám si novou motorku na další sezónu

Na další moto dovolenou bychom rádi na novější motorce. Zatím se rozhodujeme mezi BMW F800 GS (Adventure), BMW F1200 GS (Adventure), KTM 1190/1050/1290 Adventure, Honda Africa Twin nebo ještě další? image of Vybírám si novou motorku na další sezónu

Freewinda jsem si koupil před třemi roky a od té doby jsme najezdili více 20 tisíc km různě po Evropě a ČR. Například Maďarsko, Rakousko 2014, Francie Itálie 2015 a poslední Enduro Balkán 2015.

Stává se tradicí, že na každé delší cestě jsou nějaké technické problémy. V Maďarsku mne roztáčel Tonda, na Šumavě Pepa Sršeň), a ani Balkán se neobešel bez roztláčení, navíc kufry na motorce drží spíše méně, než by bylo na Enduro potřeba.

freewind hvězdy

Mezi důvody proč se poohlížím po novější motorce jsou:

  • Spolehlivost
  • Pohodlí na cestách (motorka je na mne malá)
  • Zamykatelné kufry (na Freewinda se nic neprodává, vše je samodomo výroba)
  • Lepší podvozek, tlumiče
  • Trochu toho počítače na motorce (spotřeba, režimy, teplota, dojezd, ABS, stabilizace)
  • Vyšší výkon (sic až na posledním místě, ale taky důležité, protože plně naložený ve 2 lidech 650ccm Freewind 35kW do Alpských kopců moc netáhne)

Podle čeho vybírám motorku

Ať bych si koupil BMW nebo KTM, tak jako tak to si polepším, takže důležitý je pro mne pocit při jízdě. Recenzí jsem přečetl spousty, ale jsou hodně subjektivní. Testovacích jízd zatím moc neproběhlo :( jen Suzuki V-Storm 1000, BMW F800GS, Yamaha Super Ténéré a KTM 1050, staré BMW 1150 GS a zatím z toho vychází jako výtěz BMW F800. Ale rád bych se v jeden den projel ještě na BMW 1200GS abych měl porovnání a pak na KTM.

Dále pak řeším, jestli koupit motorku jetou na inzerát (zaplatit 150 - 200 tisíc najednou), nebo zkusit nějaké bazary (možnost leasingu, možnost odpočtu DPH) a nebo kopit novou případně referenční (leasing, odpočet DPH, záruka, ale cca 280+ tisíc).

No motorku si budu kupovat až v březnu / dubnu příštího roku, takže zatím mám čas s vybírat a šetřit :-)

A co vy? Jezdíte také na motorce, jaké případně jakou si plánujete pořídit?

Honda Africa Twin

A kam bychom na ní jeli? Možností je spousty - Sever Evropy (Norsko, Švédsko), Podívat se k Černému moři (Slovensko, Ukrajina, Rumunsko), více si projezdit Rakousko, Itálie. A nebo Gruzie?


autor článku OS | datum publikování 3. October 2015 15:09 | Motorky, Auta, cestování a vše kolem nich… speciální kategorie Motorky a auta |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.