Nomádská dovolená s rodinou - opět Španělsko Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Nomádská dovolená s rodinou - opět Španělsko

Na nomádské dovolené nejezdím tak často, jak bych chtěl. Ta poslední byla o to zajímavější, že byla s rodinou a s kamarádem, co taky pracoval na dovolené. Jak se nomádí a cestuje s Covid omezením? image of Nomádská dovolená s rodinou - opět Španělsko

První nomádskou dovolenou jsem absolvoval na Kanárském ostrovu Gran Canaria Las Palmas v roce 2016. (Sám, airbnb)

Letos jsme nomádili ve Španělsku, konkrétně v oblasti Málaga na 18 dní. Kvůli covidu kratší pobyt nedával smysl.

Covid a cestování

Placené PCR testy před odletem (2x 1500Kč), ve Španělsku nic. Stačili by i antigenní testy, ale ty mají jen platnost 24 hodin a nechtěli jsme riskovat, že výsledek testu dorazí pozdě nebo že posunou let a test bude už neplatný. Ve Španělsku žádné testy nebyly potřeba, ale při návratu do ČR chtěla letecká společnost antigen (2x20EUR) před nástupem do letadla a v ČR do pěti dnů znovu PCR test (2x1500 Kč). Naše dcera pro nízký věk nemusela nic.

foto

Pobyl byl v pohodě, sezóna teprve začínala, turistů bylo jen málo, takové cestování bez davů lidí mám rád. (Stejně jako mrtvé město Los Angeles v Covid sezóně). Moje 90 denní covid imunita mi už vypršela a po návratu ji vláda prodloužila na 180 dní, ale to se mne bohužel netýkalo.

Počasí, pobyt, aktivity

Ve Málaze jsme byli od 1. května do 18. května. V ČR bylo deštivo a zima, ve Španělsku jsme měli příjemných 24-32 °C ve stínu. Já se hned první den spálil na sluníčku, pak jsem se raději mazal dětskou čtyřicítkou.

foto

Prvních devět dní byl ve Španělsku nouzový stav, ale nijak nás to neomezovalo. Roušky se poctivě nosili i venku na prázdné pláži (při běhání jsem potkával osamocené pejskaře na prázdné pláži, kteří poctivě nosili respirátor), Jakmile se člověk opaluje tak respirátor mít nemusí. To samé v restauracích. Vejde se s respirátorem, objedná se a hned jak přinesou pití, tak se respirátor sundá a opět se nandá až při placení.

foto

Obchody, bary byly normálně otevřené. Některé restaurace a krámky byly zavřené do 7. května, hlavní sezóna teprve začínala.

Nedaleko jsme měli hezký park plný aktivit, zvířat a dalších zajímavostí pro děti, kam jsme často chodili. Moře bylo chladnější než bychom si představovali (22°C), ale dalo se. Voda v bazénu byla teplá, Alenka tam vydržela celý den.

Pracovní náplň: S kamarádem jsme některé dny pracovali, rodinka si užívala u bazénu, výlety, zmrzliny a tak. Pak společný oběd a vyrazilo se ven. Večer jsem pak dodělával práci a pak, když děti usnuli, tak se hrály karty nebo deskovky.

Sportovní aktivity:

Sportovat jsem chtěl víc, nakonec jsem naběhal jen asi 45 km.

foto

Z hotelu jsme měli výhled na jeden kopec a už od prvního dne jsem si říkal, že by to mohl být hezký výlet.

foto

Pohled do mapy překvapil = kopec vypadal mnohem vyšší a mnohem dál, než ve skutečnosti byl. Tak jsem vyrazil. No a ve finále to bylo náročnější než jsem čekal a vycházelo to skoro 11 minut na kilometr běh střídaný s chůzí.

foto

A seběhnutí dolů z kopce na nestabilních kamenech byl taky zážitek.

foto

Cestou nahoru i dolů jsem potkal jen pár lidí. Většina využila lanovku.

Hodnocení

Nehorší byly časté změny. Která země má jaká covid19 pravidla, jak se mění covid mapa a podmínky návratu do ČR. Internet v hotelu nebyl nejrychlejší, což komplikovalo práci. Ale i tak jsme rádi, že jsme jeli na tak dlouho a unikli tak covidovému stresu v ČR a užili si dovolenou už v květnu.

foto


autor článku OS | datum publikování 23. May 2021 21:56 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.