Hodnocení Devel Konference 2013 Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Hodnocení Devel Konference 2013

Právě jsem se vrátil z odborné konference Devel, zaměřenou na vývojaře. Jaká byla? image of Hodnocení Devel Konference 2013

Program konference, přednášky které mne zaujaly

Vojtěch Semecký / Wikidi - Kinohled.cz za 2 týdny

Výborná přednáška, zkušenosti z praxe, tip na použití JSON místo MySQL. Použité technologie, mezi kterými se rozhodovalo a proč.

David Majda, Josef Reidinger / SUSE - Code reviews FTW!

Ve firmě, kde pracuji, chceme časem zavést moderní scrum a agilní techniky, které nám zlepší produktivitu a sníží počet chyb. Proto jsem si rád poslechl tipy z praxe o tom, jaké jsou problémy a přínosy u code reviews praktiky. Díky.

David Grudl / Nette Foundation - Soft(ware) skills

Davídek Grudl se stává odborníkem na UX. To je jedině dobře, osvěta je důležitá. Kolem sebe vidím plno aplikací, které mají větší či menší prohřešky proti použitelnosti. Obchodníci tím přicházejí o objednávky a programátoři nechtě nasrávají uživatele. Co jsme si z tého přednášky odnesli? Pište správě chybové zprávy. Nestačí jen napsat „formulář obsahuje chybu“, nebo „telefonní číslo není validní“. Je potřeba napsat ve které části formuláře nastala chyba a jak ji opravit.

Michal Špaček / ex-Skype - Zahashovat heslo, uložit, ..., profit!

Evangelista co se týče bezpečnosti. Jak správně hashovat hesla, jaký hashovací algoritmus používat a jak, proč hesla neposílat nešifrovaným emailem a mnohé jiné zajímavosti.

Patrick Zandl / Energomonitor - Velká data, Internet věcí a velká příležitost

Michal Vašíček - Začínáme iOS vývoj

Pohled do Objective-C kódu mne spíše od programování pro iOS odradil. iOS nic pro mne, přesto zajímavá přednáška, není na škodu se podívat na jiné platformy.

Martin Malý - S CoffeeScriptem snadněji, rychleji a radostněji!

Ne, Ne, Coffee Scriptu jsem nepropadl a jeho kód mi též nepřidá čitelný. Možná jde jen o zvyk, ale výhody nevidím. Udělá to samé co Javascript, nepřináší pro mne žádnou hodnotu navíc. Možná později :-)

Ladislav Prskavec / LMC, s.r.o. Tvorba javascriptové aplikace v AngularJS pomocí Apiary.io

Zrovna mám v Kindle několik článků o NodeJS, takže přednáška o AngularJS mi přišla zrovna vhod.

Riki Fridrich / Centrum holdings - Osobná produktivita pomocou vlastných rozšírení do prehliadača

O tom, jak si ulehčit práci a rutinní činnosti tvorbou soukromých rozšíření do prohlížeče. Nějaké užitečná udělátka si napíšu. Díky za nakopnutí.

Porovnání Devel Konference s WebExpo

Jelikož jsem pravidelný účastník odborné konference WebExpo, mohu směle porovnávat.

WebExpo je lépe organizované (jídlo, občerstvení, parkování, informace), má více zajímavých přednášek a protože běží souběžně 4 přednášky najednou, návštěvník webexpa si může vybrat, na kterou půjde a kterou si pustí až ze záznamu.

WebExpo vytvořil lepší podmínky pro networking, - domlouvání kšeftů a diskuze o programování / grafice / marketingu / obchodu

Oproti tomu Devel konference působí komorněji. Méně účastníků, pouze jeden přednáškový sál, jeden den…
Nestává se tak, že by byl přeplněný přednáškový sál, jako se to stává na webexpu, když se 4 přednáškové sály snaží vejít na tu zajímavější přednášku do jednoho.

Co jsem měl k obědu? Bagetu.

Protože organizátoři Devel.cz konference nezajistili obědy, vyrazili jsme o obědové pauze Matěj21 do blízké restaurace na jídlo.
A po hodině marného čekání na jídlo jsme odešli s nepořízenou. A málem tak zmeškali Davídka, který se oproti svým zvykům dostavil překvapivě včas :-)

Celkově hodnotím konferenci #Develcz jako povedenou. Díky organizátorům a přednášejícím za dobrou práci. Uvidíme se na další konferenci.


autor článku OS | datum publikování 2. March 2013 19:53 | články ze světa počítačů IT |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Nové kometáře nejsou povolené.