Tip na kvalitní opasky - TomovaDílna.cz Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Tip na kvalitní opasky - TomovaDílna.cz

Podobně jako jsem já našel svou vášeň v IT světě, můj bratr objevil své nadšení pro manuální práci a řemeslné umění.

Kromě toho, že můj brácha navrhuje a vyrábí nábytek na míru v rámci zakázkového truhlářství, tak se specializuje i na výrobu krásných a odolných kožených výrobků. Mezi jeho dovednosti patří především opaskářství a zakázkové truhlářství – prostě se věnuje ruční výrobě prakticky čehokoliv z kůže a dřeva, co vás napadne.

foto

Jak to vše začalo?

Naše rodina má k řemeslu blízko už dlouhou dobu. V roce 2014 jsem na půdě objevil starý šicí stroj, který kdysi patřil našemu pradědovi, jenž byl ševcem. Stroj byl v naprosto dezolátním stavu – kompletně zatuhlý, zrezivělý a připomínal spíše kus šrotu než cenný historický kousek. Rozhodl jsem se, že se ho pokusím oživit. Byl to ramenový šicí stroj Singer z roku 1886, a jeho renovace byla pro mě velkou výzvou.

Rozebral jsem stroj do posledního šroubku, všechny části důkladně vyčistil, hřídele obrousil a naolejoval. Každou součástku jsem pečlivě odrezil a opatřil ochrannou vrstvou proti další korozi. Některé díly bylo třeba nahradit, což znamenalo shánění a úpravy, ale nakonec se mi podařilo stroj opět zprovoznit. Celá tato "renovace" mi zabrala přibližně měsíc intenzivní práce po večerech a víkendech.

foto

Od té doby můj bratr, inspirován rodinnou tradicí, provozuje eshop, kde své ručně vyráběné kožené produkty nabízí široké veřejnosti. A aby vše fungovalo bezchybně, eshop a webovou prezentaci jsem mu před pár lety naprogramoval já.

A když už jsme u těch opasků – není lepší způsob, jak nenápadně sdělit světu, že jsem zhubl 6 kg, než tím, že jsem si musel nechat upravit svůj oblíbený pásek (zkrátit). Mimochodem, ten opasek mám už 10 let a stále vypadá jako nový a to dostává nulovou péči.

Když jde o kvalitní kožené výrobky, vždy vím, na koho se obrátit.

foto

Mimochodem, teď nosím opasek s vlastnoručně vyraženými iniciálami – level up!

Všímám opasků u ostatních a překvapuje mě, kolik lidí má opasek, který je nevhodně zvolený – buď příliš tenký, nebo naopak až moc robustní, často také nepadnoucí délkou, ať už je to zbytečně dlouhý nebo příliš krátký.

Opasek je pro mě jedním z mála praktických šperků, které jako chlap nosím, a proto si na jeho výběru opravdu dávám záležet. Když už se něčemu věnuji, tak ať to stojí za to.

Tomova Dílna.cz


autor článku OS | datum publikování 29.Aug.2024 11:20 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.