Oldřich vs Ondřej Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Oldřich vs Ondřej

Jenom krátce něco, co si chci poznament. Počty jsmen v České republice, průměrný věk daného jména. Olda není to samé co Ondra. A když email od HR začíná slovy "Ahoj Ondro" nebo "Dobrý den Ondřeji", headhunterka dostává pár mínusových bodů. Přeci jen, nikdo nemá rád, když se mu komolí jméno.

Nejprve četnost použití jména

Byly doby, kdy Olda vítězil nad Ondřejem na počet jmen, teď Oldřich vyhrává hlavně originalitou a věkovým průměrem.

Oldřich Ondřej

Nejstarší jména v České Republice

Olda Oldřich

Btw, na své jméno jsem náležití hrdý a už jsem si s ním dost užil. Například na střední škole jsem znal další dva Oldřichy. Oba učitelé na praxi před důchodem. Taťka se jmenuje stejně, jeho Táta se také jmenoval Oldřich. Toho se dá využít při přebírání pošty na jméno (nekontroluje se rok narození).

Pro zajímavost, jak je na tom Alenka vs Simča

Simča Alenka

Zdroj a další statistiky jmen: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/z-lilien-je-hvezda-lida-se-vraci-na-vysluni-ivan-patri-minulosti-a-jak-je-na-tom_1801031000_zlo


autor článku OS | datum publikování 4. January 2018 14:24 | krátké zprávičky krátce |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.