Maraton 2022 Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Maraton 2022

Další běžecký milník pokořen, tím ale nekončím :) je tu velký prostor pro zlepšení. A 5 dní po té VltavaRun image of Maraton 2022

Dnes jsem si splnil jeden z mnoha snů - tentokrát ten běžecký - pokořit maratonskou vzdálenost. Se vzdáleností jsem spokojen s časem už tak moc ne.

Marathon 2020 / 2022

Původně to měl být Pražský maraton 2020, ale covid z něho udělal 2022. Takže času na tréning bylo teoreticky dost, ale víte jak to chodí. Ještě před měsícem byla skvělá forma, půlmaraton s dobrým časem, nic nebolelo, únava nebyla, šlo by běžet rychleji a dále.

Namotivovaný svým výkonem jsem další trénování podcenil, navíc ani nebylo moc času - narození potomka má přednost.

Plán bylo zaběhnout 1/2 za 1:50 hod a zbytek s pomocí energy gelů za 2:30, tj celkově se dostat pod 4:30. No a realita? Bylo dost teplo, slunko furt svítilo a já se nemohl dostat do tempa. Tepovka klasicky vysoká, až moc vysoká na tak dlouhý závod. V kapse jsem měl banán, jonťák a energy gely, které jsem nikdy nevyzkoukoušel. Že nemusí sednout a dráždí žaludek? Rozhodl jsem se to risknout. Běželo se špatně, na 1/2 jsem se dostal až v čase 2:03 tj o 13 minut později než jsem chtěl. A i pak to by trápení. Ale jak se cíl přibližoval a diváci fandili, motivace dokončit byla velká. Nakonec se podařilo. Krásný pocit.

foto

  • Top: přelet stíhaček na hlavami závodníků.
  • Top2: fandění fanoušků, transparenty, hudba, občerstvovačky díky RunCzech
  • Top3: posledních 500m do cíle, rovinka a cíl! Epic!

Btw banány a gely už nechci vidět

Vltava Run 2022

Když se mne kamarád Petr zeptal, jestli nechci běžet #VltavaRun, ani jsem pořádně nevěděl, co to je za závod. Tak jsem mu nabídku odkýval, že mi stejně Pražský maraton zase zruší kvůli covidu. Nakonec všechno jinak a tak 5 dní od pokořeného maratonu jsme jeli třemi auty směr Šumava k prameni Vltavy.

foto

A za 33 hodin náš team pokořil štafetový běžecký závod Vltava run. 3 auta, 12 nadšených běžců, skvělá parta a 360km po proudu Vltavy, ze Šumavy až do Prahy.

foto

Co mne nejvíc překvapilo, kolik to bylo kopců, když v celkovém součtu je to klesání a řeka přece neteče do kopce Ty kopce musím ještě potrénovat, jsem zničenej víc, než z maratónu. Díky za zážitek

foto


autor článku OS | datum publikování 23. May 2022 21:00 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.