Hledám nové výzvy - aneb o tom jak jsem hledal práci Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Hledám nové výzvy - aneb o tom jak jsem hledal práci

Blognutí o tom, jak skončil jeden kryptoměnový projekt a já hledal novou práci. Pohovory, Recruiting, developers, PHP, Node.js. Nakonec jsem zvolil startup projekt blabu.com image of Hledám nové výzvy - aneb o tom jak jsem hledal práci

Kryptoměny už nejsou IN.

Cryptoměnový blockchainový projekt, ve kterém jsem pracoval na pozici CTO, nečekaně skončil, a tak jsem sháněl nový job.

Už jsem téměř zapomněl, jaké to je chodit na pohovory, protože většinou zakázek získávám doporučením od známého a úplně se tak vynechává klasický pohovor.

Stejně tak jsem nikdy nevyužil služeb headhunterů. Respektive s několika jsem v minulosti spolupracoval, ale nikdy se spolupráce nedotáhla až do konce. V minulosti mi headhunteři posílali nerevelantní nabídky, např na javu, html, css nebo C++, junior pozice do Brna i když jsem Seniorní PHP developer lokalizován v Praze.

Několik let zpět jsem zkoušel hledat práci v zahraničí, ideálně v Rakousku, protože hory, dříve jsem se učil něměcky a v neposlední řadě je to ideální krajina plná zatáček pro motorkáře.
Headhunterka mi poslala několik +- revelantních nabídek, absolvoval jsem několik pohovorů, emailů, testů, ale celé to trvalo déle jak měsíc, tak jsem dal přednost Praze, kde jsem měl kladné odpovědi do druhého dne.

Z těchto důvodů jsem se spolupráci s headhuntery spíše vyhýbal.

foto

Hezkou výjimkou jsou 3queens.cz, od nich mám přesně cílené nabídky i s odměnou a netají firmu ani použité technologie. A tak jsem jim dal šanci. Určitě spolupráci s 3queens doporučuji, především s Ha An. Pomohla mi utřídit myšlenky, doszvěděl jsem se o zajímavých možnostech. Díky Jinak jsem si vybíral z inzerátů na startupjobs.cz a zkoušel sílu twitteru. Twitter mne překvapil, i zde bylo dost nabídek od firem, které zrovna neměli inzerát na inzertních portálech.

Nabídek bylo hodně. Pohovory jsem chtěl zvládnout efektivně, takže v jeden den jsem absolvoval i tři pohovory.

Kromě jednoho jsem byl všude přijat. Ale postupně.

Jak jsem si vybíral práci

Lokace: nechtěl jsem xkrát přestupovat, ideálně abych v práci byl do 30 minut. Takže nejlépe Českomoravská, Palmovka, Karlín, Náměstí republiky, Karlovo náměstí.

Lidi: Pokud ve firmě pracuje můj známý, zlepšuje se scóre nabídky. Pokud ve firmě pracuje někdo, koho už znám třeba z posoboty, z twitteru nebo přednáší na konferencích tak je to také plus.

Projekt: Zajímavý, známý projekt je velkou výhodou. Nechtěl jsem dělat další skladový systém nebo obyčejný eshop. Startup mi nevadí, naopak beru startupové prostředí jako výhodu.

Kód, technologie: Použití zajímavých technologií výhodou. Pouze PHP nestačí, hledám i další technologie, např. Rabbit, noSQL, AWS, cloud, microservices, NodeJS, platební brány, API.

Pracovní pozice: I když jsem poslední rok na pozici CTO řídil vývoj (7-9 lidí, C++, C#, PHP, Javascript, Linux...), nehledal jsem pouze CTO pozice, nebráním se návratu k programování, které mne baví víc, než řízení lidí.

Peníze: Jsou také důležité, ale nejsou pro mne na prvním místě. Jak říkám, dělej co tě baví a peníze přijdou sami. Konkrétně? Dostal jsem nabídky přes 100K měsíčně. Na pohovorech jsem experimentoval - jakmile jsem byl přijat v práci A, na pohovoru do firmy B jsem si řekl +10K. Na dalším pohovoru u firmy C znovu +10K. A tak dále, až jsem konečně našel strop cenu pro danou firmu přepísknul.

Btw, cením si svého času i cenu času ostatních lidí, takže jsem chodil pouze na pohovory, kam bych případně moc rád nastoupil.

Blabu.com @ Node.js Developer

A vítězem výběrového řízení "hladám výzvy" je projekt Blabu.com, ve kterém dělám Node.js programátora. Microservices, PostgreSQL, Javascript, TypeScript, Cloud, English, zajímavý startup.

Updated: V blabu.com už nedělám. Po pár měsících jsme ukončili spolupráci.


autor článku OS | datum publikování 1. March 2019 23:10 | články ze světa počítačů IT |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.