Běhání, running a moje statistiky Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Běhání, running a moje statistiky

Začal jsem běhat. Zatím to není nic k chlubení, ale přesto. image of Běhání, running a moje statistiky

May 19, 2018

Dokázal jsem to! Uběhl jsem 10km závod. Tady je můj tréningový plán: Březen: 2 běhy, dohromady 2.8 km. Na konci dubna se mi na facebooku objevilo info o závodě. Říkám si, že když začnu poctivě trénovat, tak to určitě uběhnu! Uběhnu 2 km. Když čas vynásobím pěti, tak 10km uběhnu za hodinu. To by šlo, ne? Zbývá týden do závodu: Neděle - zkusím delší trať: uběhnu 3 km a jsem vyřízený. Zjištěné problémy: plíce, rozvazují se mi tkaničky, sluchátka vypadávaji z uší, trenky se zařezávají. Pondělí: bolí mne nohy, tréning odkládám. Úterý: sestavuji si lepší playlist a vyřešil jsem vypadávání sluchátek. Místo běhu. Středa: hledám vhodnou appku. Sice appka nepoběží za mne, ale statistiky jsou taky důležité. Čtvrtek: jdu běhat, pro jistotu si beru lítačku a peníze na taxi. Měření tepu mi ukazuje průměr 161 a špičky jsou 184. Píchání v boku, plíce, nohy. Pátek: hledám lepší hodinky na měření tepu a běžecké boty. Nevybral jsem nic. Čtu si informace co jíst před během, jak se rozvičit atd. Nakonec stejně večeřím co je (ovocné knedlíky, vinná klobása). Tak to je jasný, to nemůžu dát. Navíc registrace je už v 7:30. Takže si to shrneme: za poslední dva měsice jsem strávil více času tvořením playlistu čtením si o běhu, než během samotným. Tipněte si můj čas. Bude příště půlmaraton?

Zatím můj největší úspěch bylo uběhnutých 10km za 55 minut. Rád bych letos uběhl půlmaraton, ale nemám vůbec natrénováno, takže v březnu se do toho pěkně opřu.

Běhání rok 2017

foto

Běhání rok 2018

foto

Osobní rekordy:

foto

Co mne baví, jsou všemožné statistiky, které mám jednak díky svému telefonu (applikace runkeeper) a hodinkách Garmin

Co mne na běhání nebaví je ta nuda - stále stejný okruh běhání (když člověk běhá +-6km v okolí, tak už to zná všude) a taky ta doba. Čím víc se člověk zlepšuje, tím běhání zabere více volného času.

A proto mne víc baví kolo, ale ty statistiky jsou také nic moc - minulý rok pouze 500+ km.

Plány pro rok 2019

V roce 2019 naběhám celkově 450km (v roce 2018 bylo jen 172km) a uběhnu půlmaraton. Na kole chci ujet 1500 km za rok a nejdelší ujetá vzdálenost bude 120km.


autor článku OS | datum publikování 6. February 2019 17:31 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.