Snap Preview - pěkná vychytávka Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Snap Preview - pěkná vychytávka

Snap Preview, ajaxový javascript. Aplikoval jsem na web

image of Snap Preview - pěkná vychytávka

Snap Preview

Jedná se o javascriptový skrip, který dělá náhledy na odchozí webové stránky. Tento skritp začíná používat čím dál více stránek, rozhodl jsem se ho aplikovat také. Komu by nějak moc vadil, může si ho vypnout přes volby Snap Preview. Jak vypadá Snap Preview v akci?

Snap Preview

Snap Preview pro váš web

Aplikace je opravdu jednoduchá, stačí jít na stránky projektu, projít pár formulářů, vyplnit adresu webu. Vygenerovaný js kód stačí vložit do hlavy stránky. Otázka 2 minut Pohoda

Kešování náhledů

Nezobrazují se úplně všechny stránky, občas služba vypoví službu :-/ to se snad časem zlepší, až se www stránky nakešují. Moje stránka se nakešovala někdy před měsícem, takže je na ní ještě moc starý design, který se bude brzo měnit.

Co si myslíte o Snap Preview? Já si myslím, že ohlasy budou vesměs kladné. Po krátké době jsem použil již druhý skrip. První se nachází v galerii fotek, jmenuje se lightbox a vypadá opravdu dobře. Hlavně na galerii, jinam jsem ho neimplementoval. Jeho implementace na web byla také otázka 5 mintut, upravil jsem pár php skriptů a dílo bylo hotové. Díky za opensource free projekty!

Odvrácená strana

Samozřejmě nejsem zaslepen krásným efektem Snapu. Vím jaké jsou jeho zápory! Odvádí pozornost od článku. A kterým směrem se poutá pozornost? Na cizí weby! To mi samozřejmě nevadí, kdyby mi něco tak peinlich vadilo, nedávám screenshot na jiný web, našel bych si snapnutý svůj webzine.
Prvek ruší při čtení. Doufám, že čtenáři jsou dostatečně inteligentní a umí si snapa vypnout.
Zpomaluje načítání stránek? Ano zpomaluje. Sice nepatrně, ale zpomaluje. Naštěstí se náhledy načítají až po najetí kurzoru na odkaz. Zatím je služba rychlá, pomalosti avataru zdaleka nedostahuje :-D
Pro tyto všechny důvody, díky za názor na službu Snap Preview a Light box, o kterém jsem moc nepsal..


autor článku OS | datum publikování 26.březen.2007 20:46 | osobní stránky blog |

Kometáře

#1 Golfy wwwwww.golfy.gotia.cz

Je to goood skript. Sám ho používám na blogu... reaguj

datum 26.03.2007 21:07

unknown unknown

#2 Jech wwwwww.flash-dc.net

S timhle skriptem už jsem se setkal na několika blozích, všichni ho se slávou nasazovali a pak nenápadně odstranili :).Mě skrpit nevadí, ale že by mě nejak oslnil to ne :). reaguj

datum 26.03.2007 22:23

unknown unknown

#3 Pacek wwwwww.itspot.cz

Já osobně tenhle skript moc nemusím, dle mého názoru kazí design webu, nejen Mozku, ale všech. :-( Myslím, že brzi omrzí. reaguj

datum 27.03.2007 00:19

unknown unknown

#4 MzK wwwmozektevidi.net

TO Jech: Uvidím, jestli ho také nenápadně odstraním. Spíš bych si chtěl naprogramovat něco podobného.
TO Pacek: Už brzy omrzel.. Hodně webů ho již stáhlo.
Díky za názory.. reaguj

datum 27.03.2007 08:10

unknown unknown

#5 yed_ wwwyedpodtrzitko.bloguje.cz

o tomto skriptu bylo nekde vystizne napsano, ze je to nejprotivnejsi funkce webu 2.0 (ehm):
napoprve si uzivatel rekne _wow_
napodruhe _dobry, uz jsme videli_
napotreti se zacne pidit po tom, kde se to da trvale vypnout.

imho zbytecnost - co se da z tak malyho nahledu vypozorovat? Vubec nic - web neni o grafice, ale o obsahu. Prakticky vyuziti bych videl mozna u referenci grafickeko studia.

ad pravopisne chyby: precti si po sobe clanek, nez ho uverejnis. skript/skritp je sice jen drobny preklep, ale temer evergreen. Hrubky, ktery se mi ted nechce hledat, bijou do oci a snizuji celkovy dojem z webu. reaguj

datum 27.03.2007 12:17

unknown unknown

#6 matej21 www

ja uz to mam deaktivovany...moc se mi to nelibilo NVM reaguj

datum 27.03.2007 18:07

unknown unknown

#7 disn3y www

On je totiž víceméně k ničemu :) proto imho omrzí reaguj

datum 27.03.2007 18:24

unknown unknown

#8 Stoyan wwwstoyan.ic.cz

Pekne, na svem webu jsem take zkousel, ale prave kvuli rusivosti jsem nakonec stahnul. Na efekt je to opravdu dobre, funkcnost uz je horsi:) Btw, screeny z webu jsou pomerne zastarale - viz muj web, na screenshotu jeste neni 3-sloupcovy layout, ktery mam na webu od 1.3. Nevis nahodou odkud Snap Preview ty screeny taha? reaguj

datum 27.03.2007 19:36

unknown unknown

#9 Golfy wwwwww.golfy.gotia.cz

TO Stoyan: podle měsi je fotí sám. Nebo z vyhledavačů... reaguj

datum 27.03.2007 19:44

unknown unknown

#10 MzK wwwmozektevidi.net/

TO Stoyan: Screemy so dělá sím. O aktuálnosti screenů jsem také psal, jsou hodně staré. Je to taková zajímavá nostalgie :-D reaguj

datum 28.03.2007 06:34

unknown unknown

#11 SpeedyGT wwwwww.speedygt.ic.cz

TO MzK: Co ty tak najednou? Zarytý odpůrce snapu, všude kde si ho viděl, nadával si na něj a teď ho máš taky... reaguj

datum 28.03.2007 08:06

unknown unknown

#12 j.t.d. www

Pokud už mít náhledy webů (třeba v seznamu odkazů, aby bylo vidět, kam to asi vede - asi jako to měl Seznam), tak je lepší si je udělat statické - a nasnímat si je sám.
Jednotlivé hyperlinky v textu stránky ale náhledy cílů nepotřebují. reaguj

datum 28.03.2007 18:41

unknown unknown

#13 MzK wwwmozektevidi.net

Provedl jsem zátěžová text této služby. Načetl jsem během chvilky 250 mojich stránek. Většina neměla screen shot. Přibližně za 15 sekund má káždá "pingnutá" stránka svůj aktuální screen. Služba používá jádro IE a zpracovává JS. reaguj

datum 28.03.2007 19:23

unknown unknown

#14 SpeedyGT wwwwww.speedygt.ic.cz

TO MzK: To už sem taky zkoušel na svejch odkazech...asi těch 15s, čekal bych to rychlejší... :-P reaguj

datum 28.03.2007 19:35

unknown unknown

#15 Nidzo wwwnidzo.cz

Pokud tě zajímá můj názor na tyto 2 "vychytávky", tak si přečti:
nidzo.cz/programovani/webdesign/snap…
nidzo.cz/programovani/webdesign… reaguj

datum 22.05.2007 09:26

unknown unknown

Nové kometáře nejsou povolené.