Rok 2016 Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Rok 2016

Právě uplynulý rok 2016 byl nejlepší rok ever. Tedy zatím nejlepší, protože ten následující 2017 bude ještě o level lepší. Cestování, motorka, auto, nová práce, motodovolená v Rumunsku, měsíční pobyt v USA. Pohodlně se usaďte a žasněte. #chlubici #clanek shrnutí roku image of Rok 2016

Pro porovnání, jak vypadal rok 2015 a rok 2014.

Nomádská dovolená na kanárech

V práci surfuji na internetu a po práci zkusím surfování vlna vlnách Atlanského oceánu. #surfing #firsttime a zrovna jsou vlny jak krávy a červená vlajka na pobřeží.

roque nublo

Blognutí o mojí Nomádské dovolená na kanárech.

Koupil jsem si motorku.

BMW F800 GS. A je parádní!

bmw

Relax dovolená v Egyptě bez internetu a bez starostí. #offline

Většina lidí se v Egyptě povaluje u moře a cpe si břicha. Ale já jsem řekl NE. Jezdit v poušti na buggy, to je ono

Staročeské Máje

Velká sláva začala: Staročeské Máje na Volárně. Pro mne srdcová záležitost.

foto

Dal jsem výpověď v Rohlík.cz :P

Tento krok jsem velice rozmýšlel, ale zpětně hodnotím, že to bylo dobré řešení nastalé situace.

Motodovolená Rumunsko

Na naší motodovolené po Rumunsku jsme natáčeli videa. Zde je výsledek. Sice trvá 15 minut, ale obsahuje několik vtipných momentů a i jeden nekontrolovaný pád z motorky :)

Transfăgărășan rumunsko

Úžasný relax. Spaní ve stanu na divoko, nutnost postarat se sám o sebe, řešit problémy, užívat si zatáčky, krajinu a poznávat nové země. Jo to mne baví. Určitě koukněte na video ve článku!

Prodal jsem Fabii, byl jsem 4 měsíce bez auta.

Ano, ta Fabia, se kterou jsem boural, nechal opravit a ještě 7 roků jezdil. Po prodeji za 40 tisíc jsme byli 4 měsíce bez auta.

V rámci minimalizmu jsem testoval, jestli se dá fungovat bez auta. Setkalo se to s nepochopením okolí, přestože pokud člověk žije v Praze, nákupy mu vozí Rohlík.cz, jídlo přiveze Dáme jídlo.cz tak auto vůbec nepotřebuje. Jen dvakrát měsíčně jezdíme k rodičům, což znamená 3 km na vlak (jezdí tam MHD, ale s přestupem), 50 km vlakem a pak k rodičům. Náklady jsou sice mnohem menší, ale člověk je víc závislý na ostatních. Rozhodně zajímavá zkušenost "fungovat bez auta", ale nakonec jsme auto koupili.

Tato Fabie 1.2 HTP nemá pouhých 64 koní, ale dokonce o jednoho koně více :D

foto

Plno výletů po ČR

Kácov, Tábor, Český Krumlov, Orlík, Vítkov, Ráj, Ještěd, Malá Skála. Letos bych chtěl ještě více. Takže přátelé, posílejte tipy a pozvání na výlety :)

Nová Práce ShipMonk.com

Práci jsem si vybíral podle několika požadavků, nakonec jsem se rozhodl pro ShipMonk.com, protože se v práci používá Angličtina, je to zahraniční firma, používají Symfony místo Nette Frameworku a líbí se mi firemní kultrura.

Nový programovací jazyk - javascript, react

Přihlásil jsem se na letní codecamp 2016, kde se školil javascript, jquery a hlavně react. Úspěšně jsem kurz absolvoval a náš team měl s velkým náskokem nejlépe zpracovaný projekt.

Měli jsme vytvořit react single page applikaci pro Bonami. Fungovala krásně - Homepage se načetla rychle a po kliknutí na odkaz se ihned načetla stránka s informacemi, které známe (nadpis, popis) a výpis produktů se stahoval lazy.

Dokonce jsme tam museli přidat fake spinner a sleep 200ms, aby vůbec bylo vidět, že se něco načítá. Až tak to bylo rychlé.

Jednou načtená data se kešovala nastavený čas, takže zpět/vpřed fungovalo rychle, SEO url se měnilo. Při prezentaci jsme demonstrovali vypnutý internet (stránka nespadla, kešovaná data se zobrazovala a pro failnuté requesty to zobrazilo chybu. Po opětovném připojení k internetu se vše přirozeně rozběhlo.

A pokud je API server jiný než webový server, tak lze po načtení shodit ten webový, načtená applikace v prohlížeči klienta běží dál. Pro porovnání, ostatní týmy měli prezentaci plnou "To se nestihlo, na to nebyl čas, čas byl, ale nevěděli jsme si rady, chyběl skill, a podobné faily."

Po absolvování kurzu jsem dostal hned několik pracovních nabídek. Tento React kurz mne utvrdil, že to není správný směr. Míchání HTML a javascriptu, zpracování na frontendu. Více mne baví backend. Pokud se také chcete naučit nový nebo první programovací jazyk, zkuste http://codecamp.cz/

Projel jsem se na spousty báječných motorkách

BMW 1200 GS, Honda BMW R1200 RS a hlavně plně elektrická moto KTM Freeride E s neuvěřitelným krouťákem. A taky nová, úžasná Honda Africa Twin.

Měsíc v USA, splněný sen.

Tak trochu nomádská dovolená naruby. Většina digitálních nomádů se přemístí mimo kancelář a pracují na dálku. Ale my právě naopak z ČR jeli měsíc pracovat do sídla firmy na Floridě, abychom byli blíž procesům. Přečtěte si o tom, jak takový měsíc v USA probíhal.

Wake Surfing Fails - naše poprvé, tak se zasmějme držkopádům.

foto

Koupili jsme si Auto

Měli jsme jen pár požadavků: Malé auto s velkým kufrem, automatem a aby bylo levnější než má motorka. Se Simona Kvíkoš Mádlíková jsme koupili VW golf kombi benzín, 160 koní. Proč zrovna tohle? Má hezký volant. V něm budeme vozit Alenku.

foto

Narodilo se nám děťátko.

Zdaleka nejdůležitější se stalo v samém závěru roku. Narodila se nám Alenka. Vše ostatní jsou malichernosti. Děkuji!

Minule jsem napsal:

Předsevzetí si nedávám. Na konci roku si předsevzetí vymyslím zpětně, dle toho co jsem dokázal :-). Funguje to velmi dobře.

Jde o to, že si nedávám na začátku roku předsevzetí, ale kdykoliv během roku si dávám různé cíle a plním si sny.

A ty cíle si budu dávat letos ještě náročnější, protože ty minulé byly snadno splnitelné.


autor článku OS | datum publikování 3. January 2017 10:23 | osobní stránky blog |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.