Jak na pohodlné přehrávání filmů na TV? Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Jak na pohodlné přehrávání filmů na TV?

Hledám snadný způsob přehrávání filmů na TV z různých zdrojů. Například youtube.com, stream.cz, domácí úložiště NAS, flash disk a další. Také kdyby šla na TV sdílet obrazovka, udělat nákup, občas zahrát nějakou hru a tak. Kdo nechce číst zbytek textu, tak nejspíše si pořídím Apple TV.

Jaké další chytré zařízení pro přehrávání filmů na TV a další domácí zábavu?

Bohužel, ani chytrá TV není dostatečně chytrá na to, aby nebylo potřeba další zařízení. Možností je spousta, já si postupně prošel tímto:

Přehráváví na PC připojené k TV přes HDMI kabel.

Vše krásně funguje, nic se neseká, všechny formáty fungují a s titulkama není problém. Jen to ovládání a spotřeba je horší.

Přehrávání přímo na TV přes USB disk

Nahrát film na flashdisk, zapojit do TV a koukat. TV podporuje výběr zvukové stopy i titulků.

Přehrávání z domácího Synology

Nikoho nebaví pokaždé kopírovat vybraný film na flash disk. Tak jsem si pořídil domácí NAS od Synology. Bohužel to je spíše horší než lepší.
Pokud se film přehrává z NAS, tak TV neumí vybrat zvukovou stopu a titulky nezobrazí vůbec. Některé jiné značky to mohou umět, ale moje konkrétní LG TV a Synology NAS ne.

Android box

V Srpnu 2015 jsem si pořídil EVOLVEO Android box Q4 4K tehdy za 2700 Kč.

Multimediální centrum - CPU QuadCore 2.0 GHz, GPU OctaCore, podpora Ultra HD 4K2K/H.265/HEVC, 2 GB RAM, 8 GB vnitřní paměť, WiFi, LAN, Bluetooth, Miracast, HDMI, optický výstup, 3x USB port, multimediální centrum KODI, Android 4.4

Android verze 4.4 bez možnosti upgrade.

KODI sice funguje, ale uživatelký zážitek na bodu mrazu.

  • Připojení NAS disku fungovalo jen do vypnutí NAS. Pak je potřeba vypnout/zapnout KODI, aby se NAS znovu připojil. Přitom NAS normálně funguje na telefonu nebo PC.
  • Ovladač je příšerný - některá tlačítka nereagují dobře, jiná pro jistotu několikrát.
  • Po odpojení z elektriky se resetuje čas - tím pádem nefunguje připojení do Google Play (bez hlášky, jen bílá obrazovka). Chrome také nefunguje, protože každá https stránka hrásí nevalidní certifikát. Až po chvíli si všimnu, že čas nesouhlasí a nastavím ho správně. Pak vše funguje.
  • Při ovládání myší pravé tlačítko myši spustí funkci "zpět". Volbu menu nelze myší vyvolat, takže pro vyvolání nabídky stejně musím šáhnout po ovladači.
  • Zkouším nějaké hry - nic moc. Jsou prostě dělané na dotykový tablet a televize je něco jiného. Myší ovládat nejdou a připojenou klávesnicí také ne. Např. panáček se rozběhne po stiknu klávesy doprava. Po uvolnění klávesy ale ale nezastaví.
  • Ani programy nejsou dělané na TV. Např stream.cz - pouze dálkovým ovladačem nejde spustit film. Je potřeba připojená myš. Alza Media chce "zatřesení mobilem"
  • Zapnu NAS. Čekám 2 minuty než naběhne. Probudím Android Box Evolveo. Pustím KODI. Zkusím se připojit na NAS. Nefunkční. Nezbývá než Android box vypnout / zapnout, protože nic jiného mi nepomáhá. Přitom NAS normálně funguje a např z počítače z něj jde číst. Pokud zrovna funguje, mám téměř vyhráno, ale ovládání je fakt mizérie.

Uvažuji o Apple TV

S Apple TV jsem se blíže seznámil na Floridě. Byla tam stará verze Apple TV 1, která neumí instalaci nových programů, ale sdílení plochu s iphonem nebo macbookem fungovalo. Sice se přehrávaný film někdy sekal (to dáváme za vinu pomalejší WiFi síti). Prostě funkční svět Apple oproti nekonzistentnímu Android platformě.

[irony]A je mi jasný, že když mi něco nefunguje hned po rozbalení, je chyba u mně a neumím si to správně nastavit :-) [/irony].

Jak používáte TV vy? Podělte se v komentářích, jaký způsob se vám osvědčil. Díky.


autor článku OS | datum publikování 28. November 2016 17:31 | články ze světa počítačů IT |

Kometáře

#1 David

Ahoj,

ja som sa len pred mesiacom dozvedel o Kodi "platforme" a velmi ma zaujala, od vtedy ju aktivne pouzivam. Zatial mi bezi na PC ale planujem ju neskor mat v Raspberry na PC. (paci sa mi ze sa da ovladat cez mobilnu appku pripadne web server).
Kazdopadne ohladne pouzitia to je podla mna velmi subjektivne podla toho ake doplnky a temy pouzijes.
+ sa mi paci ze som tam rozbehal aj TV stanice CZ/SK + EN. reaguj

datum 19.12.2016 23:08

chrome unknown

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.