Dlouhodobé zkušenosti s Touratech aventuro helmou Mozektevidi.net - Mozektevidi.net.

Dlouhodobé zkušenosti s Touratech aventuro helmou

Mám Touratech Aventuro helmu z první série, takže měla drobné vady, které jsou již v nové verzi opravené. A jsem nadšený, hlavně z její váhy, vzhledu a pohodlnosti při nošení. Používám společně s interphone F5mc image of Dlouhodobé zkušenosti s Touratech aventuro helmou

"Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci" Známé moto zde platí dvojnásob. Když jsem si koupil motorku, utratil jsem za motorku většinu peněz a na ostatním vybavení jsem musel šetřit. To se v záhy ukázalo jako chyba a vše se mi tak prodražilo.

Jako první jsem si koupil levnou helmu.

stará helma

Například helma. Ta mne stála tuším 3500 Kč a prvních pár měsíců sloužila relativně dobře. Ovšem při rychlé jízdě byla nesnesitelně hlučná (při delší jízdě až na bolest hlavy), sluneční clona nedržela a v padala do zorného pole. Vnitřní polstrování se vymačkalo a helma pak byla moc velká, nedržela bezpečně na hlavě. A taky byla moc těžká. To že do ní teklo a že proudící vzduch foukal do očí a tím je vysoušel nemá cenu zmiňovat.

Prostě místo aby jízda na motorce přinášela radost, tak se dostavila spíš frustrace z nekvality. Když jsem sháněl jinou helmu do cca 7 tisíc Kč, touratechcz začal prodávat Aventuro helmu za 18 tisíc.

Touratech Aventuro

foto

Helma mne hned zaujala svým povedeným designem, ale odrazovala mě vysoká cena.

Dlouho se rozmýšlel, hledal články, četl všechny recenze, ale dlouhodobé zkušenosti nikde. Helmu jsem si vyzkoušel na touratechcz eventu a bylo rozhodnuto. Do helmy jsem si rovnou nainstaloval interphone F5mc.

První moto cesta s novou touratech aventuro helmou vedla na jih Francie do Saint Tropez. Zvykal jsem si sluneční kšilt, který při jízdě na dálnici bere vítr a slunečním paprskům z boku stejně nezabrání. Asi čtvrtý den mi z helmy vypadl šroubek, který držel držák na krosové brýle. Držák jsem naštěstí našel a dal do kapsy. Touratechcz se zachoval báječně a poslal mi náhradní šroubek přes ppl zadarmo. Asi nejdražší šroubek vůbec :) Po pořádném utažení drží do teď.

Další věc, která mi začala vypadávat je bradový deflektor. Naštěstí jsem jej ještě neztratil.

Druhá motocesta, kde jsem helmu Touratech Aventuro "testoval", byla motocesta cesta na Balkán (Albánie, Černá Hora, Kosovo). Jeden z bezpečnostních prvků na helmě jsou vyndavací lícnice. Bohužel když bylo vedro a trochu jsem se zpotil, tak při sundavání helmy částečně vypadnou. A to jsem je vyndal pouze jednou, když jsem do helmy zamontoval intercom.

Všechno to jsou drobnosti, které ale zamrzí. Obzvláště na tak drahé helmě, což bezesporu Touratech Aventuro helma je.

Na BMWgs fóru jsem se dočetl, že stejné problémy má víc lidí, a že jde o problém pouze první série. http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=24470&rowstart=260

Vrzající helmy (nelepené - z první série) Touratech vymění. Ve čtvrtek nám dorazí deset sad nových pinů na výměnu - mění se dva dolní piny na každé straně, horní zůstávají stejné. Lícnice se pro čištění/praní nesmí vyndávat vytrhnutím dolů - to je jen pro nouzovou situaci po havárii. Pro čištění se musí vyndávat tahem zevnitř směrem od stěny. Vytrháváním dolů se zničí ty drážky a nebude to držet, zejména ty nové piny, které jsou trošku větší. Tahem do strany se proseknutá část lícnice prohne a pin vyskočí. Tahem dolů se může poškodit - při nouzové situaci je to jedno.

Bedo: pokud ti helma vrzala, tak jediné řešení je výměna, protože ty první nebyly lepené a polystyrén se mohl proti skeletu pohybovat a tím pádem vrzat. Vypadávání lícnic mají vyřešené - čtyři nové piny prý drží perfektně. Na deflektoru se pracuje - je víc možností jak to vyřešit. K jedné úpravě už tam došlo - první série měla větší mezery mezi skeletem a plastovými díly na bradě, novější mají tu štěrbinu mnohem menší. Teď se zkouší tři různá řešení zajištění deflektoru a jedno z nich vyberou.

Inu neváhal jsem a po zkončení motorkářské sezóny jsem helmu dal na reklamaci. Nutno podotknout, že se Touratech zachoval férově a helmu do reklamace přijal a zaslal do Německa na opravu. Už vidím, jak by ostatní prodejci zkoušeli různé kličky, například že helma byla nesprávně používaná, nebo že to je běžné opotřebení na které se záruka nevztahuje. Za necelý měsíc jsem měl helmu opravenou a mohl jsem si ji vyzvednout i mimo otevírací dobu (zrovna měli zavřeno a na prodejně probíhala inventura). Tak to má být, ostatní prodejci, vezměte si příklad.

Závěr - určitě doporučiji.

  • povedený design
  • nízká váha (snad nejnižší vůbec, carbon rulezz)
  • fakt dobře sedí, nikdy netlačí ani po dlouhé jízdě, dobře se sundavá
  • velké hledí, na motorce je důležitý přehled
  • modifikace, helma vypadá dobře i bez kšiltu, s motokrosovými brýlemi i s plexi
  • příprava pro intercom
  • dlouhý popruh a bezpečné zajíštění D kroužky
  • plexi drží v jakékoliv poloze
  • [-] první série měla problém s vypadávajícími lícnicemi.

Už se těším, až si koupím novou motorku a v Touratechu si nakopím další svělé vybavení na cesty.


autor článku OS | datum publikování 9. January 2016 08:50 | Motorky, Auta, cestování a vše kolem nich… speciální kategorie Motorky a auta |

Kometáře

Zatím tu nejsou žádné (schválené) kometáře.

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.